Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Οι "περίεργες" Λέσχες των Ειδικών Δυνάμεων... - ΑΠΟ ΤΟ tolmwnnika.blogspot.gr

Πηγή
Με αφορμή ένα δημοσίευμα που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και το οποίο έντεχνα συσχετίζει τις δραστηριότητες των Λεσχών Ειδικών Δυνάμεων και εν γένει των Εφέδρων με παραστρατιωτικές οργανώσεις ή πολιτικές παρατάξεις, επαναλαμβάνω αυτά που είχα θίξει πριν από ενάμιση χρόνο περίπου, σε σχετικό άρθρο μου: Έφεδροι ή παραστρατιωτικοί;

Όσοι πραγματικά θέλουν να μάθουν για τις λέσχες, δεν έχουν παρά να πάνε και να ρωτήσουν ή να γίνουν και μέλη ακόμη, αν θεωρούν τον εαυτό τους ακόμη έφεδρο.

Πηγή
Δεν θα πρέπει για κανένα λόγο να συγχέεται η πολιτική πεποίθηση ενός πολίτη, με τη συμμετοχή του σε κάποια λέσχη εφέδρων, όπως δεν πρέπει να συγχέεται  η πολιτική πεποίθηση ενός πολίτη με την προτίμησή του ανάγνωσης μιας εφημερίδας, ή άσκησης επαγγέλματος, ή εξάσκησής του σε κάποιο σπορ.

Όλοι είμαστε ελεύθεροι να πιστεύουμε ό,τι θέλουμε και να κάνουμε αυτό που επιθυμούμε, αλλά.. μέχρι το σημείο που δεν στερούμε ή δεν περιορίζουμε την ελευθερία ενός άλλου ατόμου και σύμφωνα με τους κανόνες μιας ευνομούμενης πολιτείας.

Πηγή
Θεωρώ άστοχα, αδόκιμα και μάλλον κακόβουλα τέτοιου είδους δημοσιεύματα. Άστοχα γιατί οι συντάκτες αναφέρονται σε θέματα που δεν έχουν διερευνήσει σε βάθος και μάλιστα θέτουν ερωτήματα γι' αυτά. Αδόκιμα, γιατί συγχέονται οι πολιτικές πεποιθήσεις με  μη πολιτικές-κομματικές δραστηριότητες.
Πηγή
Κακόβουλα, γιατί εμμέσως πλην σαφώς, μέμφονται και μελανώνουν μια μεγάλη κατηγορία πολιτών που είναι μέλη λεσχών εφέδρων και είτε (οι γηραιότεροι) πολέμησαν με εντολή της πατρίδας, είτε (οι νεώτεροι) αισθάνονται την ανάγκη να διατηρούν δεσμούς με παλιούς συναδέλφους, αλλά και και τις στρατιωτικές τους δεξιότητες, ώστε να φανούν περισσότερο χρήσιμοι, αν και όταν οι περιστάσεις το απαιτήσουν και η στρατιωτική υπηρεσία τους καλέσει.

Συνοπτικά, ας μη μπερδεύουμε τις "γραβάτες" με τις "γαλότσες"! Άλλο οι Λέσχες Εφέδρων και άλλο οι παραστρατιωτικοί, ή οι μισθοφόροι, ή οι εγκληματικές οργανώσεις.


Ανιχνευτής 
ΠΗΓΗ :  http://tolmwnnika.blogspot.gr/

ΤΟ ΑΡΘΡΟ  ΟΛΟΚΛΗΡΟ :

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα ΝΕΑ: «Παραχώρησαν» πεδίο βολής του στρατού σε «Λέσχες Ειδικών Δυνάμεων» για να κάνουν σκοποβολή

Τα ΝΕΑ: «Παραχώρησαν» πεδίο βολής του στρατού σε «Λέσχες Ειδικών Δυνάμεων» για να κάνουν σκοποβολή.
 
Με αφορμή ένα δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας στα Τρίκαλα τα ΝΕΑ αναφέρονται στις «Λέσχες Ειδικών Δυνάμεων» που λειτουργούν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Πρόκειται για αποστράτους που έχουν υπηρετήσει στις Ειδικές Δυνάμεις του Στρατού και μετά την αποστράτευσή τους εντάσσονται σε αυτές τις «λέσχες», οι οποίες κανείς δεν γνωρίζει ποιον ακριβώς ρόλο υπηρετούν, τι διασυνδέσεις έχουν με τις ακροδεξιές οργανώσεις, και ειδικά με τη Χρυσή Αυγή, ποιος τις χρηματοδοτεί και πώς είναι δομημένες.
Μάλιστα από τη στήλη «στίγμα» αναφέρεται πως μέλη της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Νομού Τρικάλων, την Κυριακή 8 του μήνα, πραγματοποίησαν σκοποβολή - προσέξτε με παρακαλώ - στο πεδίο βολής Χρυσαυγής της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών που εδρεύει στην περιοχή!
Κατά την είδηση, στη «δραστηριότητα» (!) μετείχαν 15 σκοπευτές της ΛΕΔ, ύστερα από άδεια της διοίκησης της ΣΜΥ, και πραγματοποίησαν βολές σε σταθερό στόχο!..
Η εφημερίδα θέτει κάποια ερωτήματα στους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια και Εθνικής Αμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο:
Τι Λέσχες είναι αυτές και γιατί λειτουργούν; Τις ελέγχει κανείς;
Με τι όπλα κάνουν σκοποβολή, σε ποιον ανήκουν αυτά και, φυσικά, είναι νόμιμα;
Εχουν ερευνηθεί οι τυχόν σχέσεις τους με ακροδεξιές ομάδες;
Πώς είναι δυνατόν να πραγματοποιούν σκοποβολή σε πεδίο βολής στρατιωτικής μονάδας; Ηταν σε γνώση του ΓΕΕΘΑ και του υπουργείου Αμυνας το συγκεκριμένο περιστατικό;
Περιστατικά όπως αυτό των Τρικάλων έχουν σημειωθεί και αλλού; Και εάν ναι, πού και για ποιο λόγο;

ΠΗΓΗ :  http://www.iefimerida.gr/news/122843/%CF%84%CE%B1-%CE%BD%CE%B5%CE%B1-%C2%AB%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B1%CE%BD%C2%BB-%CF%80%CE%B5%CE%B4%CE%AF%CE%BF-%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%AE%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%8D-%CF%83%CE%B5-%C2%AB%CE%BB%CE%AD%CF%83%CF%87%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%AC%CE%BC%CE%B5%CF%89%CE%BD%C2%BB-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%83