Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

ΧΙΙΙο ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΜΟΥ της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ (U.E.P.) από την ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ (Π.Ο.Ε.Δ.)



 

Δευτέρα 19 έως Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013, πραγματοποιήθηκαν το ΧΙΙΙο ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΜΟΥ της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ (U.E.P.) από την ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ (Π.Ο.Ε.Δ.) της Λέσχες μέλη Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Αλεξιπτωτιστών Πιερίας (Λ.Ε.Κ.ΑΛ. ΠΙΕΡΙΑΣ), Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Ειδικών Δυνάμεων Στ. Ελλάδας (ΛΕΚ ΕΔ ΣΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ) και Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας (Λ.Ε.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ), σε συνεργασία με τα αεραθλητικά σωματεία Ελληνική Αεροπορική Ακαδημία (ΕΛ.Α.Α.) και Αερολέσχη Κιλκίς (ΑΛ.ΚΙ.), του Δήμου ΠΑΙΟΝΙΑΣ, και του Β’ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥκαι έλαβε χώρα στο Αεραθλητικό Κέντρο Νέας Καβάλας - Πολυκάστρου - Ν. Κιλκίς.
Στον ΧΙΙΙο ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΟΥ U.E.P. συμμετείχαν Πέντε κράτη Μέλη της U.E.P. :
ΚΥΠΡΟΣ με δύο Ομάδες,


ΓΕΡΜΑΝΙΑ με μια Ομάδα,
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ με μια Ομάδα,
ΟΥΓΓΑΡΙΑ με μια Ομάδα και
ΠΟΛΩΝΙΑ με δύο Ομάδες.
Οι αγωνιζόμενοι Αλεξιπτωτιστές των Ευρωπαϊκών Ομάδων έφτασαν 09:00 μ.μ. της Δευτέρας 19 Αυγούστου, στην Πόλη του Πολυκάστρου - Ν. Κιλκίς, 09:30 μ.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δήμου ενημερώθηκαν για την διαδικασία διεξαγωγής των αγώνων και έγινε η κλήρωση των ομάδων.


Την Τρίτη 20 Αυγούστου και ώρα 07:00 π.μ. στο Αεραθλητικό Κέντρο Νέας Καβάλας - Πολυκάστρου - Ν. Κιλκίς έγινε η τελετή έναρξης του αγώνα ΧΙΙΙο ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΟΥ U.E.P. και η έπαρση των σημαιών, 07:30 π.μ. το πρώτο άλμα της ημέρας ελεύθερης πτώσης από ύψος 3500ft με σκοπό τις προσγειώσεις ακριβείας (Accuracy landings). Τα άλματα συνεχίστηκαν έως το απόγευμα όπου ένα αέρας ανάγκασε την διακοπή του αγώνα για την επόμενη μέρα όπως ορίζουν και οι κανόνες του αγώνα.


Συνέχεια του αγώνα Τετάρτη 21 Αυγούστου 07:30 π.μ. το πρώτο άλμα της ημέρας ελεύθερης πτώσης από ύψος 3500ft με σκοπό τις προσγειώσεις ακριβείας (Accuracy landings). Τα άλματα συνεχίστηκαν έως 02:30 μ.μ. το μεσημέρι οπού και ολοκληρώθηκε ο αγώνας αλεξιπτωτισμού οι ΧΙΙΙο ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΜΟΥ της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ (U.E.P.).


ΧΙΙΙο ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΜΟΥ U.E.P. στο αγώνισμα Ακριβείας προσγειώσεων (Accuracy landings) η κατάταξη έχει ως εξής:
1ος νικητής ο Wagner Gerhart από την Γερμανία
2ος νικητής ο Ferenc Fobolos από την Ουγγαρία
3ος νικητής ο Jan Mach από την Πολωνία


ΧΙΙΙο ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΜΟΥ U.E.P. στο αγώνισμα Ακριβείας προσγειώσεων (Accuracy landings) ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΜΑΔΙΚΗ αναδείχθηκε :
1η Θέση η ΠΟΛΩΝΙΑ
2η Θέση η ΓΕΡΜΑΝΙΑ
3η Θέση η ΟΥΓΓΑΡΙΑ


Το βράδι της Τέταρτης 21 Αυγούστου 08:30 μ.μ. έγινε η απονομή των επάθλων και των αναμνηστικών κατά τη διάρκεια γεύματος, που παρατέθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Πολυκάστρου, κατά το οποίο παρέστησαν ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Κοινότητας Κιλκίς, ο Διοικητής της 2ης ΜΚ Μεραρχίας Υποστράτηγος ΓΕΩΡΓΙΟΥ Πέτρος (εκπρ. Αρχηγού ΓΕΣ), Διοικητής της 1ης Μεραρχίας ΠΖ Υποστράτηγος ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ Χρήστος (εκπρ. Β’ ΣΣ), Διοικητής της 33 ΜΚ Ταξιαρχίας Πεζικού Ταξίαρχος ΚΑΡΑΜΑΝΕΣ Πέτρος, ο Δήμαρχος Παιονίας και ο Πρόεδρος της Αερολέσχης Κιλκίς, οπού απηύθυναν θερμούς χαιρετισμούς και επαίνεσε το έργο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων.

Το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Δ. εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Υπουργό Μακεδονίας – Θράκης, τον πρώην Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Ιωάννη Ιωαννίδη, τον Α/ΓΕΕΘΑ, τον Α/ΓΕΣ, την Ελληνική Αεροπορική Ακαδημία, την Αερολέσχη Κιλκίς, της Λέσχες Μέλη της Π.Ο.Ε.Δ. Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Αλεξιπτωτιστών Πιερίας, Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Ειδικών Δυνάμεων Στ. Ελλάδας, Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας για την πολλαπλή βοήθεια, συμπαράσταση και συμβολή τους στην επιτυχία του ΧΙΙΙο ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΟΥ U.E.P. και την αρμονική λειτουργία του Πρωταθλήματος. Επίσης τους κριτές που έκριναν αμερόληπτα και αγόγγυστα τους αθλητές επί 2 ημέρες κάτω από τον καυτερό ήλιο, το πλήρωμα των αεροσκαφών και την Γραμματεία που προσπαθούσαν πρόθυμα να βρίσκονται παντού για να βοηθούν τους διαγωνιζομένους αθλητές που και αυτοί κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες να διακριθούν. Τέλος τους τοπικούς παράγοντες και όλους τους φιλάθλους και κατοίκους της φιλόξενης περιοχής του Πoλυκάστρου για την υποδοχή τους.




ΠΗΓΗ / ΠΕΡ-ΡΑ : http://katadromeispierias.blogspot.gr/