Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΠΣΕΕΔ/ΣΑΚ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ.



(Ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσιος Χατζηδάκης, ο Πρόεδρος του ΠΣΕΕΔ/ΣΑΚ εφ. Ταγματάρχης (κδ) Κόντος Αλέξανδρος) μετά του αγήματος της παρελάσεως)

Σήμερα το πρωϊ της Τρίτης, 28ης Οκτωβρίου 2014, ο Π.Σ.Ε.Δ./Σ.Α.Κ. πιστός στο καθήκον του προς την Πατρίδα, τις προαιώνιες αξίες και τα ιδανικά του Ελληνισμού, συμμετείχε με πολυμελές άγημα πεζοπόρο και εποχούμενο στην Παρέλαση που ως είθεισται τα τελευταία χρόνια διεξάγεται στο φιλόξενο Δήμο Παλαιού Φαλήρου, ενώπιον επισήμων και πλήθους απλών πολιτών που κατέκλυσαν την παραλιακή οδό μπροστά από το Πολιτιστικό Κέντρο Φλοίσβος. Στο άγημα της παρελάσεως συμμετείχαν αντιπροσωπείες από τον Σύνδεσμο Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Αττικής, Εθελοντικό Τμήμα Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων και της 35ΜΚ.

Το χειροκρότημα και οι επιδοκιμασίες που απέσπασαν τα παρελαύνοντα μέλη του Π.Σ.Ε.Ε./Σ.Α.Κ. , αποτέλεσαν την απόλυτη ηχητική υπόκρουση και το πιο μεγάλο ευχαριστώ σε αυτούς που 74 χρόνια πριν από σήμερα, έσπευσαν χωρίς δεύτερη σκέψη να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της Πατρίδας, για ελευθερία, ανεξαρτησία, υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια, έδωσαν τον ύψιστο αγώνα, και έδωσαν την πρώτη νίκη στις δυνάμεις που εμάχοντο κατά του σκότους που απειλητικά εμφανιζόταν να κυριαρχεί την Ευρώπη. Την Ευρώπη που σήμερα απολαμβάνει τα αγαθά της ελευθερίας, εν πολλοίς και λόγω της θυσίας των ολιγάριθμων λεοντόκαρδων Ελλήνων πολεμιστών του Αλβανικού Μετώπου.

Οι έφεδροι επίστρατοι του ’40, έδωσαν την νίκη στα Ελληνικά όπλα, ενάντια σε όλες τις δυσοίωνες προβλέψεις κα προς αγαλλίαση όλων των ελεύθερων και σκλαβωμένων λαών της Ευρώπης, και προς νεκρική θλίψη στους δικτάτορες και δικτατορίσκους επίδοξους Ηγέτες της Νέας Τάξης.

Χιλιάδες έπεσαν ένδοξα στο πεδίο της μάχης και οκτώ χιλιάδες από τους τιμημένους νεκρούς του Αλβανικού Έπους, παρέμειναν και παραμένουν μέχρι και σήμερα, χωρίς τις τιμές ηρώων που του έπρεπαν. Όλες οι επιδοκιμασίες των εφέδρων του 2014, αφιερώνονται σαν ελάχιστος φόρος τιμής από τους απλούς οπλίτες-πολίτες, που τιμούν τους πεσόντες, σε ευθεία αντίθεση προς την Ελληνική Πολιτεία η οποία σιωπά ανεξήγητα και δεν διεκδικεί το αυτονόητο: την αναγνώριση σε αυτούς που έπεσαν ηρωικά και ετάφησαν χωρίς τιμές εκτός της σημερινής Ελληνικής επικράτειας.

«Ανδρών Επιφανών, πάσα γη τάφος» , αλλά όλοι οι λαοί του κόσμου θυμούνται και τιμούν την Ιστορία και το παρελθόν τους, ιδίως όταν κοσμείται από περίλαμπρη δόξα.

Σε αυτούς τους οκτώ χιλιάδες αλλά και σε όλους όσους πολέμησαν στο Έπος του ’40 ο Π.Σ.Ε.Δ./Σ.Α.Κ. με την παρέλαση των μελών του σήμερα στο Π. Φάληρο αφιερώνει το:

«Ποιος θα τους ξεπεράσει σε δόξα;»

Το Δ.Σ. ΠΣΕΕΔ/ΣΑΚ

ΠΗΓΗ - ΠΕΡ/ΡΑ :  http://kranosgr.blogspot.gr/2014/10/blog-post_643.html