Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Εκπαίδευση - Πιστοποίηση PHTLS/TFR "Πρώτη αντίδραση στο τραύμα" - Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας.

     Με επιτυχία ολοκλήρωσαν την συμμετοχή τους στο Σεμινάριο «Πρώτης  Αντίδρασης στο Τραύμα», Trauma First Response (TFR)  πέντε μέλη της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας , το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014 στις εγκαταστάσεις του κέντρου εκπαίδευσης του ΕΚΑΒ στην Θεσσαλονίκη.
     Το Σεμινάριο "Πρώτης αντίδρασης στο τραύμα" First Response (TFR) είναι ένα μονοήμερο πρόγραμμα συνεχιζόμενης εκπαίδευσης, που διδάσκει τις βασικές αρχές της Προνοσοκομειακής Αντιμετώπισης Τραύματος (PHTLS) και απευθύνεται και σε μη επαγγελματίες της υγείας.
   Συγκεκριμένα απευθύνεται στους «πρώτους ανταποκριτές» σε σκηνή τραύματος όπως αστυνομικούς,πυροσβέστες, ομάδες διάσωσης, προσωπικό ασφαλείας, πολίτες ευαισθητοποιημένους κ.α. Τους βοηθά να προετοιμαστούν στην αντιμετώπιση του τραυματία είτε λειτουργούν ως ομάδα διάσωσης είτε ως μεμονωμένοι “διασώστες” σε αναμονή της ομάδας διάσωσης.
       Το TFR καλύπτει τον πυρήνα του περιεχομένου του PHTLS, σε όλους αυτούς που δεν είχαν προγενέστερα κατάρτιση στην Επείγουσα ή την Εξειδικευμένη Προνοσοκομειακή Ιατρική. Οι διαλέξεις και η πρακτική άσκηση στους σταθμούς είναι  βασισμένες πάνω στον τρόπο περίθαλψης που οι πρώτοι “ανταποκριτές” μπορούν να παρέχουν, είτε εν αναμονή της μεταφοράς του τραυματία στον κατά τόπους υγειονομικό σχηματισμό, είτε στην συνδρομή βοήθειας στους Διασώστες και το Ιατρικό προσωπικό σε μια σκηνή τραύματος.
       Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε πάνω σε ποικίλα περιστατικά ατυχημάτων και αντιμετώπισης τραυματιών. Αντιμετώπιση ατυχημάτων όπως τροχαία , ορειβατικά, μαζικές καταστροφές διδάχτηκαν στους εκπαιδευόμενους, ως ομάδες ή μεμονωμένοι διασώστες και μετά από γραπτές  και πρακτικές εξετάσεις τα μέλη της ΛΕΚ πιστοποιήθηκαν από την ΝΑΕΜΤ (National Association of Emergency Medical Technicians)   .


 
 
 
ΠΗΓΗ : http://rescuecommando.blogspot.gr/2014/09/phtlstfr.html