Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΑΤΡΑΧΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ!!!

Μετά από μία απαράδεκτη επιστολή, που μας έστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς κ. Γιώργος Γαβρίλης, σήμερα το απόγευμα, ακύρωσε τελευταία στιγμή, επιλεκτικά, αδικαιολόγητα κι άκρως προσβλητικά τη συμμετοχή του Συνδέσμου στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, επικαλούμενος κάποιες ... καταγγελίες ... αγνώστου ταυτότητας και προελεύσεως , για άτομα, που ... πιθανώς θα παρεισέφρυαν στο ΑΓΗΜΑ, που για τρίτη χρονιά είχαμε οργανώσει και θα παρέλαζε κανονικά μεταξύ δεκάδων άλλων σωματείων , που πιθανώς ... θα έκαναν πράξεις, που δε συνάδουν με το πνεύμα της Εθνικής Επετείου!!!
Κάποιοι συνεχίζουν να παίζουν με τη νοημοσύνη και την αξιοπρέπειά μας, επιχειρώντας έργα διχασμού και διάσπασης των εθνικών δυνάμεων, με διαχωρισμό των σωματείων και των ανθρώπων σε αρεστούς στην εξουσία και σε παρίες. Αντί η εθνική επέτειος να ενώνει, οι νεόκοποι νομείς της εξουσίας, πράττουν αντίθετα προς τις αρχές, που υποτίθεται ότι υπηρετούν, σπέρνοντας τα ζιζάνια της διχόνοιας, όταν ο λαός διψά για πρότυπα ενότητας κι αρετής.
Στους "κουκουλοφόρους" καταγγέλλοντες, που δεν τολμούν να κάνουν τίποτε επωνύμως, τους επιστρέφουμε τη μικρότητα και τη μιζέρια και κρατούμε για μας την αγάπη , την εμπιστοσύνη του κόσμου στους εφέδρους, στους εθελοντές, στα μέλη της μεγάλης οικογένειας των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων.
Ζητήσαμε από την περιφέρεια να μας δοθούν αντίγραφα της υποτιθέμενης καταγγελίας, για να προβούμε σε νόμιμες ενέργειες προστασίας μας, ενώπιον των αρμοδίων δικαστικών αρχών για τη βάναυση προσβολή της προσωπικότητάς μας και των μελών μας .
Ζητήσαμε όπως αναθεωρήσει την παντελώς εσφαλμένη απόφασή της, που έλαβε χωρίς μία στοιχειώδη πρότερη επικοινωνία μαζί μας. Προφανώς τέτοιες δημοκρατικές διαδικασίες κι ευαισθησίες, δεν ταιριάζουν στον πολιτισμό , που εκφράζει η νέα διοίκηση της περιφέρειας.
Ζητούμε από οιονδήποτε μπορεί να γνωρίζει τα πρόσωπα, που υποκίνησαν την παράνομη αυτή συμπεριφορά, μια κι όπως πληροφορηθήκαμε το ίδιο συνέβη και με την παρέλαση άλλου σωματείου Ειδικών Δυνάμεων στην Αθήνα, να μας συνδράμει για τη συγκέντρωση των αναγκαίων αποδεικτικών μέσων, στέλνοντάς μας σχετικό μήνυμα.
Το ζήτημα είναι εξόχως σοβαρό και συνιστά προσβλητική, διακριτική και δυσφημιστική μεταχείριση για το Σύνδεσμό μας , των 1200 μελών, που μας είναι κυριολεκτικά ακατανόητη, όταν μάλιστα στην παρέλαση αυτή συμμετέχουν δεκάδες σωματεία του Πειραιά, χωρίς κανένα πρόβλημα, ως συμμετείχαμε άλλωστε κι εμείς, κατά το παρελθόν.
Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βατραχανθρώπων έχει παρουσία 22 ετών στον Πειραιά και σε όλη την Ελλάδα, όπου παρουσιάστηκε ανάγκη, με σοβαρή κι εξέχουσα συμβολή σε επίπεδο εθελοντισμού και κοινωνικής προσφοράς, σε όλα τα επίπεδα αλληλεγγύης, πολιτικής προστασίας, διοργάνωσης αθλητικών εκδηλώσεων και πολιτιστικής δράσης , κατά τα οποία ουδείς ποτέ μας κατηγόρησε, για δράσεις, που πλήττουν τη νομιμότητα.
Αντίθετα έχουμε δεχθεί δεκάδες ευχαριστίες δημόσιων και δημοτικών φορέων, αλλά και συμπολιτών μας, για την ανιδιοτελή μας αυτή προσφορά.
Ενέργεια ως η ανωτέρω, με βάση ψιθυρισμούς κι εικασίες, είναι κατά την αντίληψή μας υποκινούμενη από άλλα κίνητρα, είναι αδιανόητη κι ασφαλώς δεν θα μείνει αναπάντητη.
Υπενθυμίζουμε ότι κατά τις δύο προηγούμενες παρελάσεις μας στον Πειραιά, τηρήθηκε απόλυτη τάξη κι η παρουσία του αγήματός μας υπήρξε υποδειγματική, ως θα ανακάλυπτε ο κάθε καλόπιστος ενδιαφερόμενος από τα σχετικά βίντεο.
Με την πεποίθηση ότι οι Εθνικές Επέτειοι δεν αποτελούν πεδίο διχαστικών εκδηλώσεων, φανατισμού κι ιδεολογικών ανταπαραθέσεων, αλλά το κατ' εξοχήν πεδίο εθνικής συσπείρωσης κι ενότητας , απαντούμε στην απρέπεια αυτή της Περιφέρειας και των όποιων "καλοθελητών", υψώνοντας το λάβαρο των αρχών των Ειδικών Δυνάμεων , με την περηφάνια των Βατραχανθρώπων.
Δεν μας αγγίζει "κύριοι" η μικρότητά σας , ούτε θα ακολουθήσουμε εμείς την άθλια τακτική των κουκουλοφόρων "πληροφοριοδοτών" της κακιάς ώρας, που διαχρονικά στην Ελλάδα είναι άξιοι μόνο για έργα καταστροφής και διάσπασης. Αργά ή γρήγορα ο λαός, θα καταλάβει τί δηλητήριο κουβαλάτε εντός σας και θα σας εμέσει, ως άλλους Εφιάλτες.
Από την άλλη εμείς, στηριγμένοι από τη μεταξύ μας ενότητα και την ενδυνάμωση από τις κοινές μας αρχές κι ιδανικά, είμαστε χαρούμενοι που για άλλη μία φορά αντιλαμβανόμαστε ότι δεν ακολουθούμε τον εύκολο δρόμο, δεχόμενοι την αντίδραση όσων τον βαδίζουν ...!
Κυριάκος Κόκκινος
Δικηγόρος-Αντιπρόεδρος Δ.Σ.
Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων