Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Λ.Εφ.Ε.Δ. Πιερίας Εκπαίδευση.





Πραγματοποιήθηκε το πρώτο μάθημα του σχολείου βασικής εκπαίδευσης οπλίτη της ΛΕΦΕΔ Πιερίας. Το σχολείο παρακολουθούν τα νέα μελη του παρατήματος τα οποία δεν έχουν συμμετάσχει στο σχολείο που διοργάνωσε η μητροπολιτική ΛΕΦΕΔ θεσ/νίκης.Το πρώτο μάθημα περιελάμβανε βασική χρήση του τυφεκίου (με χρήση ομοιωμάτων τύπου airsoft), θέσεις βάλλοντος, στήσιμο της εξάρτυσης μάχης, κίνηση και αντιδράσεις περιπόλου, κίνηση ομάδας πεζικού σε ημιαστικό περιβάλλον και άλλα ενδιαφέροντα αντικείμενα.
Στα επόμενα μαθήματα θα γίνει εφαρμογή πιο εξεζητημένων αντιδράσεων περιπόλου σε επαφή με εχθρό, τακτικές μάχης μικρών κλιμακίων πεζικού, χρήση πυξίδα και χάρτη, ορεινός αγώνας , μάχη σε αστικό περιβάλλον , πρώτες βοήθειες (σε συνεργασία με τοπικούς φορείς) μάθημα διαβιβάσεων και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Οι εκπαιδευτές έμειναν ικανοποιημένοι από την ταχύτητα αφομοίωσης των διδακτέων αντικειμένων από τους εκπαιδευομένους οι οποίοι να σημειωθεί ότι τα περισσότερα τα εφάρμοσαν για πρώτη φορά. Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο ενός εκπαιδευόμενου ότι στον ΕΣ σε θητεία 18 μηνών δεν μάθαμε ούτε τους βασικούς κανόνες ασφάλειας στον χειρισμό των όπλων.

Δ. Γ. ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΙΕΡΙΑ

ΠΗΓΗ : www.lefed.gr