Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

3η Άσκηση Συνεργασίας Εθελοντικών Ομάδων - Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης - Λ.Ε.Φ.Ε.Δ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Σ.Κ.Α.Β.Ε.Θεσσαλονίκη 24 Νοεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παραμονή της παγκόσμιας ημέρας εθελοντισμού, η Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης διοργανώνει την 3η Άσκηση Συνεργασίας εθελοντικών ομάδων και 1η σε επίπεδο Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010και ώρα 12.00 μ.μ. στις παλιές εγκαταστάσεις της Ελληνικής Χαρτοποιίας στην περιοχή των Σφαγείων Θεσσαλονίκης.
Δεκαέξι (16) εθελοντικές ομάδες θα συνεργαστούν με στόχο την άμεση και αποτελεσματική διαχείριση καταστάσεων κρίσης, ενώ την άσκηση θα παρακολουθήσουν όλες οι αρμόδιες αρχές της πόλης.
Οι συμμετέχουσες ομάδες αλφαβητικά είναι:
1. Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Δήμου Μίκρας
2. Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Πανοράματος
3. Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών
4. Εθελοντική Ομάδα Δήμου Χορτιάτη
5. Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας & Αντιμετώπισης Καταστροφών
Επανωμής
6. Εθελοντική Ομάδα Πρόληψης και Αντιμετώπισης Καταστροφών του Δήμου
Θερμαϊκού
7. Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης
8. Ελληνική Ομάδα Διάσωσης
9. Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών του Δήμου Θεσσαλονίκης
10. Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων
11. Ομάδα Διαχείρισης Αντιμετώπισης Καταστροφών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
12. Ομάδα Εθελοντών Πυροπροστασίας και Προστασίας της Φύσης του Δήμου Τορώνης «Δραγουντέλι»
13. Όμιλος Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού
14. Προ.τ.έ.κ.τ.α. Σταυρούπολης
15. Σύλλογος Καταδρομέων Βορείου Ελλάδος
16. ECPT INTERNATIONAL
Το σενάριο της άσκησης αφορά την εκδήλωση σεισμού μεγέθους 6,8 Richter, με αποτέλεσμα την κατάρρευση πολλών κτιρίων στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης. Εθελοντικές οργανώσεις της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας καλούνται να φέρουν εις πέρας το έργο διάσωσης σε ένα εργοστασιακό κτίριο που έχει καταρρεύσει στην περιοχή Σφαγείων Θεσσαλονίκης και στο οποίο σύμφωνα με τις πληροφορίες την ώρα του σεισμού απασχολούντο 110 άτομα.
Με αυτό τον τρόπο ευελπιστούμε στον εντοπισμό και στην βελτίωση τυχόν λαθών και ελλείψεων τόσο στον τομέα της συνεργασίας και της διαχείρισης, όσο και στον τομέα της εκπαίδευσης μας.
Για περαιτέρω λεπτομέρειες και τυχόν διευκρινήσεις επικοινωνήστε με την κα. Πασχαλίδου Βασιλική (Τ: 6945959662 & eeedthessaloniki@gmail.com ).