Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ Α.Π.Ο.Ε.Α.

Κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Εφέδρου Αξιωματικού.

Στις 27-10-2010 Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΠΟΕΑ τέλεσε τρισάγιο στο χώρο του Μνημείου του Εφέδρου Αξιωματικού στην μνήμη των πεσόντων υπέρ Πατρίδος Εφέδρων Αξιωματικών.
Στην συνέχεια κατέθεσαν στεφάνι εκ μέρους της ΑΠΟΕΑ ο Πρόεδρος της
και εκ μέρους των ΣΕΑ Αθηνών, Aνατ. Αττικής, Δυττικής Αττικής και Πειραιώς Αντιπροσωπείες των.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΚΔΣ

Όλα τα μέλη του ΚΔΣ - ΑΠΟΕΑ

1. Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του ΚΔΣ στη συνεδρίαση της 20/3/2010 στην Καβάλα, ορίστηκε η σύγκληση έκτακτου ΚΔΣ. Η Ε.Ε. κατά την συνεδρίαση της 22/9/10 απεφάσισε ομόφωνα, όπως η ανωτέρω συνεδρίαση πραγματοποιηθεί στο Πολεμικό Μουσείο στις 28 Νοεμβρίου 2010 ημέρα Κυριακή από 9.30-13.00.

2. Τα θέματα της Ημερησίας Διατάξεως είναι τα εξής:

α. Απολογισμός των μέχρι τούδε πεπραγμένων.
β. ΠΑΣΕΦΑ 2011.
γ. Οικονομικοί πόροι της ΑΠΟΕΑ-ΣΕΑΝ.
δ. ΓΥΕΝ: εφαρμογή του νέου Νόμου περί ΓΥΕΝ.
ε. Θέματα Κανονισμού Λειτουργίας, μετά την τροποποίηση του Νόμου 1301 με τον Νόμου 3648, πχ. καθήκοντα εφόρου κλπ.
στ. Προτάσεις-Ανακοινώσεις-λοιπά θέματα.

3. Η συνεδρίαση του ΚΔΣ θα ολοκληρωθεί με δεκάλεπτο ομιλία για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων του Προέδρου της ΑΠΟΕΑ και Καθηγητού της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γρηγ. Φιλ. Κωσταρά και χαιρετισμό του Δντού ΔΕΠΑΘΑ Ταξιάρχου κ. Παύλου Χατζηαναστασίου.
4. Μετά το πέρας της συνεδριάσεως θα παρατεθεί μικρή δεξίωση προσφερόμενη από τους ΣΕΑΝ του Λεκανοπεδίου Αττικής.
5. Επιπροσθέτως σας ενημερώνουμε ότι τα μέλη του ΚΔΣ και οι εκπρόσωποι των ΣΕΑΝ για την συμμετοχή τους στην ανωτέρω έκτακτη συνεδρίαση δεν λαμβάνουν ημερήσια αποζημίωση από την ΑΠΟΕΑ, τα δε έξοδα μεταβάσεως και επιστροφής τους θα καλυφθούν εξ ιδίων.

Δια το 25μελές ΚΔΣ και την 7μελή ΕΕ

Ο Πρόεδρος Ο Γεν.Γραμματέας
Γρηγ.Φιλ.Κωσταράς Γεώργιος Ασλανίδης

Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΕΑΝ

Προς τους
Προέδρους όλων των ΣΕΑΝ και
των Παραρτημάτων τους

Αγαπητοί Συνάδελφοι!

1. Με το έγγραφό μας Α.Π. 327 από 22-102009 σας ενημερώσαμε ότι προτιθέμεθα να πραγματοποιήσουμε το ΠΑΣΕΦΑ τον Μάρτιο του 2011. Επίσης σας γνωρίσαμε τις δραστηριότητες και τα έξοδα που έπρεπε να επωμισθείτε, σε περίπτωση που θα αναλάβετε να φιλοξενήσετε το ΠΑΣΕΦΑ στην έδρα του Συνδέσμου σας. Μετά την σύσκεψη της ΕΕ και της ΕΕ με την ΔΕΠΑΘΑ την 22/9/2010 και 23/9/2010 αντίστοιχα, η ΑΠΟΕΑ απεφάσισε να ζητήσει από τον Υπουργό την χρηματοδότηση μέρους των δαπανών του ΠΑΣΕΦΑ προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα δωρεάν διαμονής 2 ημερών σε ξενοδοχείο για ένα μικρό αριθμό συνέδρων, όπως έγινε και στο ΠΑΣΕΦΑ της Ξάνθης.

2. Την Κυριακή 28/11/2010 θα συνεδριάσει εκτάκτως το ΚΔΣ στο Πολεμικό Μουσείο το πρωί ώρα 10πμ . Στην συνεδρίαση αυτή εκτός των μελών του ΚΔΣ προσκαλούνται και οι Πρόεδροι των ΣΕΑΝ ή οι Αντιπρόεδροι ή οι Γεν. Γραμματείς, προκειμένου να συζητήσουμε τις λεπτομέρειες του ΠΑΣΕΦΑ. ΄Εχετε αρκετό χρόνο μέχρι τις 28/11 να ερευνήσετε τις δυνατότητες που έχετε για να φιλοξενήσετε το παραπάνω ΠΑΣΕΦΑ.

3. Κρίνεται απαραίτητη η εκπροσώπηση όλων των ΣΕΑΝ (από ένα αντιπρόσωπο) στην παραπάνω έκτακτη Συνεδρίαση του ΚΔΣ της ΑΠΟΕΑ, προκειμένου να συζητηθεί και να εξασφαλισθεί η πραγματοποίηση του ΠΑΣΕΦΑ για την προβολή του Εφεδρικού Κινήματος, ιδιαίτερα σήμερα στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην Χώρα μας λόγω της οικονομικής κρίσης.

4. Μετά το πέρας της συνεδριάσεως θα παρατεθεί μικρή δεξίωση.

Δια το 25μελές ΚΔΣ και την 7μελή ΕΕ

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Γρηγ. Φιλ. Κωσταράς Γεώργιος Ασλανίδης
ομ.Καθηγητής Πανεπιστημίου ΑθηνώνΟ Αντιπρόεδρος ΣΕΑΝ Μαγνησίας κ. Ελευθέριος Λάμπρου απαντά, με επιστολή του, σε σχόλιο της " ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ"
Προς την
ΑΠΟΕΑ
Σόλωνος 100
10680 ΑΘΗΝΑ Βόλος 20/9/2010

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε και κ.κ. Συνάδελφοι της 7μελούς Εκτελεστικής Επιτροπής (ΕΕ) και του 25μελούς Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου (ΚΔΣ),

Θέλω κατ΄ αρχήν να εκφράσω την λύπη μου αλλά και την οργή μου για το σχόλιο της «ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ» που μαζί με τις άλλες δραστηριότητές της συμπεριέλαβε στην ιστοσελίδα της efedreia.blogspot.com/2010/05 o ΣΕΑΝ Μαγνησίας. Παρά το γεγονός ότι υπάρχει το όνομά μου ως Αντιπροέδρου τους ΣΕΑΝ Μαγνησίας δεν έχω καμία απολύτως σχέση με το Σχόλιο αυτό, το οποίο θεωρώ ως άκρως μειωτικό για την ΑΠΟΕΑ και άδικο. Και επειδή η ΑΠΟΕΑ αποτελείται από Εφέδρους πνευματικά καταξιωμένους, κοινωνικά ύψιστα αποδεκτούς και ηθικά ανεπίληπτους με τεράστιο και μεγαλειώδες έργο στο χώρο του Εφεδρικού Κινήματος, θέλω να δηλώσω τα κάτωθι:

1. Αναγνωρίζω το πολύχρονο και πολύτιμο κοινωνικό και εθνικό έργο της ηγεσίας της ΑΠΟΕΑ, η οποία οργανώνει μαζί με τους Συνδέσμους (αφού η ίδια δεν έχει φυσικά πρόσωπα ως μέλη) πολλές και σπουδαίες εκδηλώσεις ανά την χώρα.

2. Εκτιμώ βαθύτατα τις ενέργειες της ΑΠΟΕΑ να συμφιλιώσει και να ενώσει και να θέσει σε λειτουργία τον διασπασμένο ΣΕΑΝ Μαγνησίας.

3. Θεωρώ ότι τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό (η ΑΠΟΕΑ είναι μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας) το έργο της ΑΠΟΕΑ είναι άψογο και ηγετικό που έχει ως γνώμονα την ιδέα της πατρίδας και μέσω των εκδηλώσεων την άνοδο του εφεδρικού κινήματος και του πνευματικού και πολιτιστικού επιπέδου της κοινωνίας μας.

4. ΄Ολοι άλλωστε γνωρίζουμε ότι η ΑΠΟΕΑ κινείται μέσα στα πλαίσια των Νόμων (Ν.1301/82 και Ν.3648/2008) και των Κανονισμών και σέβεται απόλυτα την ιεραρχία.

5. Ομολογώ, ότι το σχόλιο μειώνει και προσβάλλει όλους τους ΣΕΑΝ της χώρας, αφού το 25μελές ΚΔΣ ως η 7μελής ΕΕ είναι με άψογες δημοκρατικές διαδικασίες επιλεγμένα και επίλεκτα όργανα των Εφέδρων Αξ/κών.

Κατόπιν τούτων θέλω να ζητήσω εγγράφως συγγνώμη από την ΑΠΟΕΑ, έστω και αν το όνομά μου τυχαίως συνδέθηκε με το άρθρο αυτό, χωρίς ο ίδιος να έχω γνώση.

Μετά τιμής
Ελευθέριος Λάμπρου

Αντιπρόεδρος ΣΕΑΝ Μαγνησίας


ΣΧΟΛΙΟ «ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ» : Η ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΜΕ ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΕΦΕΔΡΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΙ ΠΕΡΑ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ Α.Π.Ο.Ε.Α. ( ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ ) ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΗ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΑΛΟΥΝ ΕΠΩΝΥΜΩΣ !

ΕΦΕΔΡΕΙΑ – Πάντοτε σε επαγρύπνηση !