Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΤΡΙΚΛΑΡΙΟ ΤΗΣ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗΣ.

Την Δευτέρα 25 Ιουνίου 2011 μέλη της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Πολλαπλών Αποστολών μετά από κλήση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας συμμετείχαν σε κατάσβεση πυρκαγιάς σε δύσβατη περιοχή του Τρικλάριου όρους θέση (Βάρμπα) Κρυσταλλοπηγής. Ήταν η πρώτη κλήση της Π.Υ. για την φετινή περίοδο και η Λέσχη μας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα με πέντε εκπαιδευμένα μέλη μας. Για τρίτη συνεχή χρονιά η Λ.Ε.Δ.Φ. προσφέρει τις υπηρεσίες της στον τομέα της Δασοπροστασίας - Δασοπυρόσβεσης στην πυροσβεστική υπηρεσία με την οποία έχει άριστη συνεργασία και κάθε χρόνο συμμετέχει σε εκπαιδεύσεις ασκήσεις και περιστατικά. Ευχή όλων μας για λιγότερες πυρκαγιές !!1η ΘΕΣΗ ΣΤΟ 1ο ΚΥΠΕΛΛΟ ΝΕΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ 2011 ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι 1οι Πανελλήνιοι Αγώνες Εφέδρων Αλεξιπτωτιστών 2011 και 1ο Κύπελλο Νέων Εφέδρων Αλεξιπτωτιστών 2011 στις 06 & 07 Αυγ. 2011 που διοργάνωσε η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Αλεξιπτωτιστών Ν. Πιερίας (Λ.Ε.Κ.ΑΛ. Πιερίας) σε συνεργασία με την Σχολή Αλεξιπτωτιστών της Ελληνικής Αεροπορικής Ακαδημίας για τα μέλη Λεσχών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων (Π.Ο.Ε.Δ.), Συλλόγους, Συνδέσμους, Λέσχες, Καταδρομέων - Ειδικών Δυνάμεων - Αλεξιπτωτιστών κ.ά. με ενασχόληση στο αεράθλημα του Αλεξιπτωτιστού, οι αγώνες Αλεξιπτωτισμού έλαβαν χώρα στο Αεραθλητικό Κέντρο Πολυκάστρου - Ν. Κιλκίς.

Πρώτη κατηγορία Αλεξιπτωτιστών που έχουν πάνω από 10 άλματα στο ενεργητικό τους:

1ος νικητής ο Ζήκος Δημήτριος της Λ.Ε.Κ.ΑΛ.Πιερίας

2ος νικητής ο Μαστροθανασης Αντώνιος της Λ.Ε.Κ.ΑΛ.Πιερίας

3ος νικητής ο Τερζής Ευστράτιος της Λ.Ε.Κ.ΑΛ.Πιερίας

Δεύτερη κατηγορία Αλεξιπτωτιστών Κατηγορίας ΟΡΕΝ:

1ος νικητής ο Λυκάκης Ιωάννης της Λ.Ε.Κ.ΑΛ.Πιερίας

2ος νικητής η Λυκάκη Μαρία της Λ.Ε.Κ.ΑΛ.Πιερίας

3ος νικητής ο Καψάλης Κων/νος της Λ.Ε.Κ.ΑΛ.Πιερίας

Οι τρεις πρώτοι νικητές του 1ου Κυπέλλου Νέων Εφέδρων Αλεξιπτωτιστών 2011 Αλεξιπτωτιστές που έχουν μέχρι 10 άλματα στο ενεργητικό τους ήταν οι :

1ος νικητής ο Κωσταντινίδης Δημήτριος της Λ.Ε.Δ. Φλώρινας

2ος νικητής ο Θυμίοπουλος Χρήστος της Λ.Ε.Κ.ΑΛ.Πιερίας

3ος νικητής ο Βαλαβάνης Θεόδωρος του Λ.ΕΦ.Κ. Μυτιλήνης

Με την παρουσία τους στα υπόστεγα του Αεραθλητικού Κέντρου Πολυκάστρου τίμησαν ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Δ. Υποστράτηγος ε.α. Ελευθέριος Μαυρουδής και ο Γραμματέας της Λ.Ε.Κ. Θες/νίκης Παπαϊωάνου Δημοσθένης όπου έγιναν και οι απονομές των επάθλων - αναμνηστικών σε όλους τους συμμετέχοντες στους α) 1ους Πανελλήνιους Αγώνες Εφ. Αλεξιπτωτιστών 2011 και β) 1ο Κύπελλο Νέων Εφ. Αλεξιπτωτιστών 2011

H Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας συγχαίρει το μέλος της Κωνσταντινίδη Δημήτριο για την επιτυχία του και εύχεται για νέες διακρίσεις.


1ο ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΦΕΔΡΩΝ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ 2011 και 14η ΣΕΙΡΑ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ Λ.Ε.Κ.ΑΛ. ΠΙΕΡΙΑΣ.

Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Αλεξιπτωτιστών Ν. Πιερίας (Λ.Ε.Κ.ΑΛ. ΠΙΕΡΙΑΣ) σε συνδυασμό και συνεργασία με την Ελληνική Αεροπορική Ακαδημία διοργάνωσε στις 06,07 & 08 Μαΐου 2011 το 1ο Σχολείο Εφέδρων Αλεξιπτωτιστων 2011.

Το 1ο Σχολείο Εφέδρων Αλεξιπτωτιστων 2011 έλαβε χώρα στο Αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» στη Θεσ/νίκη και στη ζώνη ρίψεων στο Αεραθλητικό Κέντρο Πολυκάστρου - Κιλκίς.

Οι Υπ. Αλεξιπτωτιστές που συμμετείχαν στο 1ο Σχολείο Εφέδρων Αλεξιπτωτιστων ήταν:

1. Χούσος Ελευθέριος Κατερίνη

2. Κονταλέξης Γεώργιος Κατερίνη

3. Γιαγμούρης Κων/νος Θεσσαλονίκη

4. Κωσταντινίδης Δημήτριος Φλώρινα

Η εκπαίδευση περίλαβε θεωρητικά μαθήματα αρχαρίων υπ. Αλεξιπτωτιστών στη Θεσ/νίκη στο Αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και εναέρια εκπαίδευση με άλματα στατικού ιμάντα από το ύψος των 3500 ft στη ζώνη ρίψεων στο Πολύκαστρο-Κιλκίς.

Πραγματοποιήθηκαν δύο (2)άλματα για τους μαθητές μόνο τη Κυριακή μεσημέρι - απόγευμά και αυτό γιατί δεν το επέτρεψαν τα καιρικά φαινόμενα. Προγραμματισμένα ήταν τρία (3)άλματα.

Με την ολοκλήρωση των τριών αλμάτων θα απονεμηθούν Διπλώματα S/L και οι πτέρυγες Αλεξιπτωτιστή της Σχολής Αλεξιπτωτιστών της Ελληνικής Αεροπορικής Ακαδημίας.

Στο πλευρό των νέων αλεξιπτωτιστών παραστάθηκε ο Πρόεδρος της Λ.Ε.Κ.ΑΛ. ΠΙΕΡΙΑΣ διοργανώτριας Λέσχης του 1ου Σχολείου Εφέδρων Αλεξιπτωτιστών Μαστροθανάσης Αντώνιος.