Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Παγκύπριος Σύνδεσμος Εφέδρων Καταδρομέων - ΑΣΚΗΣΗ ‘‘ΞΕΝΟΦΩΝ 2011’’






ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΑΣΚΗΣΗ ΤΑΜΣ ΞΕΝΟΦΩΝ 2011
ΑΣΚΗΣΗ ‘‘ΞΕΝΟΦΩΝ 2011’’

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Εφέδρων Καταδρομέων διοργάνωσε και φέτος, με την ανεκτίμητη αρωγή και απρόσκοπτη εποπτεία της Διοίκησης Καταδρομών, την άσκηση ‘‘ΞΕΝΟΦΩΝ 2011’’.
Ως ειδικότεροι αντικειμενικοί σκοποί της Άσκησης οριοθετήθηκαν η σπουδή και πρακτική εξάσκηση στην κίνηση ομάδων στα μετόπισθεν του εχθρού και ο εντοπισμός στόχων με τη χρήση χάρτη και πυξίδας.
Γενικότερα, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων αποβλέπει στην προβολή, συνδρομή και στήριξη του υψηλού έργου που επιτελεί στον τομέα της εφεδρείας η Εθνική μας Φρουρά, στην ανάπτυξη των σχέσεων και τη σφυρηλάτηση των δεσμών των εφέδρων και μονίμων στελεχών, στη δημιουργία αγωνιστικού φρονήματος στις τάξεις της εφεδρείας, στην εμπέδωση αισθήματος ευθύνης, αυτοπειθαρχίας και ασφάλειας στους πολίτες και εν κατακλείδι, στη διεύρυνση των γνώσεων και δεξιοτήτων του έμψυχου εκείνου δυναμικού, που αποτελεί υπό τις παρούσες συνθήκες το συγκριτικό στρατηγικό πλεονέκτημα της αρμόδιας για την άμυνα της πατρίδας μας αρχής.
Η άσκηση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 10 Ιουνίου 2011 στην ευρύτερη περιοχή Σταυροβουνίου. Στα διάσπαρτα σημεία ελέγχου, οι διαγωνιζόμενες ομάδες υποβάλλονταν σε εξετάσεις με αντικείμενα που αφορούσαν στην τραυματιολογία, στα οπλομηχανήματα, στην ιστορία των Καταδρομών και στην παρατήρηση στόχων.
Η ολονύκτια άσκηση ήταν αφιερωμένη στους 175 καταδρομείς που κατέγραψαν με βαρύτατο τίμημα τις εξοχότερες σελίδες στη νεότερη Ελληνική ιστορία μας.

ΑΣΚΗΣΗ ‘‘ΞΕΝΟΦΩΝ 2011’’
ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΟΜΑΔΕΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. ΝΙΚΟΚΡΕΩΝ 88
2. ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ 79
3. ΜΑΡΚΟΣ ΔΡΑΚΟΣ 75
4. ΑΧΙΛΛΕΑΣ 68
5. ΚΟΥΤΣΟΦΤΑΣ 59
6. ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ 45
7. ΠΑΤΑΤΣΟΣ 28
8. ΛΕΩΝΙΔΑΣ 25