Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΛΕΦΕΔ ΘΕΣΝΙΚΗΣ στην φωτια του Σειχ Σου.




Φωτιά εκδηλώθηκε στις παρυφές του περιαστικού δάσους της Θεσσαλονίκης στις 15:00 σε σημείο όπου υπήρχαν συγκεντρωμένα σκουπίδια στην περιοχή Τούμπας. Η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις και υποβοηθούμενη από νότιους ανέμους κατάφερε να περάσει την περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης η οποία έκλεισε για μεγάλο χρονικό διάστημα δημιουργώντας ουρές εγκλωβισμένων οχημάτων και στις δύο κατευθύνσεις.


Το συγκεκριμένο περιστατικό ήταν το πλέον επικίνδυνο τα τελευταία χρόνια που η ΛΕΦΕΔ έχει τομέα επιτήρησης στο Σέιχ Σου και ο χρόνος εκδήλωσης της πυρκαγιάς υπήρξε καθοριστικός για τον έλεγχό της με τα πυροσβεστικά αεροσκάφη να έχουν όσο χρόνο χρειάζονται για να δράσουν.

Η ΛΕΦΕΔ συμμετείχε με ομάδα 16 ατόμων που αναπτύχθηκαν σε χρόνο ρεκόρ μιας και ο τομέας που επιτηρεί έτυχε να είναι επανδρωμένος και απείχε μόνο 1 με 1,5 χιλιόμετρο βορειοανατολικά από το μέτωπο της φωτιάς.

Η Φωτιά έσβησε μέσα σε ένα τετράωρο από την εκδήλωση της χάρη στην άμεση κινητοποίηση 20 οχημάτων της πυροσβεστικής με 100 πυροσβέστες δύο πυροσβεστικών αεροσκαφών και περίπου 150 εθελοντών.

Ας ελπίσουμε να είναι το τελευταίο συμβάν για φέτος αν και η αντιπυρική περίοδος θέλει άλλους δύο μήνες περιπολιών και δασικής επιτήρησης για να ολοκληρωθεί.