Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

ΥΠΕΡΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΠΣΕΕΔ - ΣΑΚ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2011.






Συνεχίζοντας τον θεσμό που πρώτος ξεκίνησε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων / Σύνδεσμος Αθηναίων Καταδρομέων, με μια 9μελή ομάδα του έκανε πάλι πράξή τον ΥΠΕΡΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΕΦΕΔΡΩΝ που ήταν αυτή την φορά αφιερωμένος στην αιματοβαμμένη και πολύπαθη περιοχή της πατρίδας μας την Δυτ. Μακεδονία. Μια πορεία 120 km συνολικά με υψομετρικές διακυμάνσεις απότομες που καταπονούν ακόμα και έμπειρους ορειβάτες ,η οποία όμως απέδειξε ότι σημασία έχει η ψυχή και η θέληση. Πορεία που ήταν συγχρόνως έμπρακτη ηθική στήριξή στους απομονωμένους Ακρίτες μας, ένας άθλος που τους έδειξε ότι ακόμα κι αν νοιώθουν παραμελημένοι από το μίζερο Ελληνικό κράτος, δεν είναι ξεχασμένοι από τον Ελληνικό λαό και τους εφέδρους που εάν παραστεί ανάγκη θα είναι στην πρώτη γραμμή για να τους στηρίξουν. Βέβαιο και η υποδοχή που έτυχε το τμήμα από όλο τα Ακριτικά χωριά που πέρασε ήταν συγκινητικότατη και ένθερμη.
Περιληπτικά περιελάμβανε τα εξής μέρη :
(Ιη ημέρα Κυριακή 14/8) Γαλάτεια , Αγ. Γερμανός, ορ. Βαρνούς διανυκτέρευση
(2η ημέρα Δευτέρα 15(8) όρ. Βορνούς, μονοπάτι Ε6, Βίγλα Πισοδερίου, Π.Μελάς διανυκτέρευση
(3η ημέρα Τρίτη 16/8 )Π. Μελός, Ανω Μελάς, Μακροχώρι , Αγ.Αντώνιος, Βισυνιά , Οξυά -διανυκτέρευση
(4 ημέρα Τετάρτη 17(8) Οξυά , Νυμφαίο , Αετός, Αγ.Ανάργυροι, Γαλάτεια -άφιξή, τερματισμός.
Το τμήμα μπήκε στην Γαλάτεια με στρατιωτικό βήμα παρελάσεως και η έκπληξη της υποδοχής άκουγε στο όνομα στρ. Τραχανατζής (ένα όνομα Θρύλος στο χώρο των ειδικών δυνάμεων).
Η ανάπαύση του τμήματος έγινε με την παράλληλη κατανάλωση εδεσμάτων χαρακτηριστικών της τοπικής κοινωνίας, συζήτηση περί του εγχειρήματος, εντυπώσεις, συμπεράσματα και αφηγήσεις περί των συνθηκών και της πραγμάτωσης του εγχειρήματος.
Ο στρατηγός έμεινε εντυπωσιασμένος από το γεγονός και μας ευχήθηκε τα καλύτερα .
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συναδέλφους: Παύλου (επί κεφαλής) για την φιλοξενία και την περιποίηση από τους οικείους του στην Γαλάτεια , Κούλη (για τον σχεδιασμό και την πραγματοποίηση του εγχειρήματος) Μαντά και Αφρουδάκη που με τα Ι.Χ τους έγινε δυνατή η μεταφορά του τμήματος έως το σημείο εκκινήσεως (Αθήνα — Γαλάτεια).
Για την ιστορία η 9μελής ομάδα, από τους: (αλφαβητικά)
Αφρουδάκης, Γιανταμίδης, Γκουλιούμης, Κίτσος, Κούλης, Μαντάς, Παύλου, Φιλιανός, Χαρμπίλας.

ΠΗΓΗ ΠΕΡΙΣ/ΡΑ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ : http://www.facebook.com/#!/media/set/?set=a.1743306282754.76281.1841652126

ΣΧΟΛΙΟ " ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ " : NO COMENT  . . . . . . .  ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ. ΣΤΡΑΤΗΓΕ . . . . . . ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΩΝ !