Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

ΛΕΦΕΔ ΞΑΝΘΗΣ – ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ.
Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΑΝ ΧΡΕΙΑΣΘΕΙ ΘΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΚΟΛΥΜΠΩΝΤΑΣ ( η με το φορτηγό του Καφετζή ) !
Το σαββατοκύριακο που πέρασε οργανώθηκε από την ΛΕΦΕΔ ΞΑΝΘΗΣ ταχύρυθμο σχολείο ανορθόδοξου πόλεμου στην περιοχή της ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΞΑΝΘΗΣ.
Η εμπειρία από το σχολείο φοβερή και αρκετά κουραστική καθώς είχα την τύχη να λάβω μέρος σε αυτό.
Τα παιδιά της ΛΕΦΕΔ πιστεύω, τα έδωσαν όλα για την εκδήλωση όχι μόνο κατά την διάρκεια αλλά και κατά την μακρόχρονη προετοιμασία.
Η υποδοχή των ασκούμενων έγινε την Παρασκευή σε ξενώνα της ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΞΑΝΘΗΣ όπου διανυκτερεύσαμε την πρώτη ημέρα, την επόμενη έγινε πολύ εμπεριστατωμένο αλλά ταχύρυθμο θεωρητικό μάθημα για τέσσερις ώρες.
Η πρακτική δεν άργησε να αρχίσει καθώς με φορτηγό οι ομάδες (4) ξεκίνησαν για την τοποθεσία της άσκησης. Τα αντικείμενα πολλά, άρση κρύπτης τροφίμων (που ήταν τα τρόφιμα των ασκουμένων) , συνένωση περιπόλων, μόλυνση δρομολογίου, μετακίνηση με χρήση πυξίδας και GPS ( σημειώνω ότι όλα τα αντικείμενα έγιναν σε ατελείωτες ανυπόφορες ανηφόρες ) κλπ αλλά τα καλά ήταν το βράδυ.
Με το που σκοτείνιασε πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση κρούσης σε σταθμό διοίκησης και πορεία 4 ορών σε στενό μονοπάτι υπό ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΚΟΤΟΣ, καθώς δεν υπήρχε καθόλου φεγγάρι και το δρομολόγιο ήταν κάτω από πυκνά δένδρα. Μετά την πορεία στόχος ήταν η διέλευση του ΝΕΣΤΟΥ ( ο γράφων κατάφερε και βράχηκε ολόκληρος ) ο οποίος ξαφνικά ανέβηκε η στάθμη του περίπου από 0.40 στο 1.00 με 1.10 μ και εκπαίδευση στην καταστροφή σιδηροδρομικής γραμμής.
Το τέλος της βραδινής εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε με σύντομο ύπνο στην ύπαιθρο.
Την επόμενη νωρίς το πρωί είχαμε επίδειξη και εξάσκηση σε ταχείες ενέργειες περιπόλου σε ορεινές περιοχές μέχρι το μεσημέρι που έγινε σύντομο γεύμα και τελετή λήξης.
Στην άσκηση πήραν μέρος έφεδροι από πολλά μέρη της πατρίδας μας, εκτός της ΞΑΝΘΗΣ από την ΑΘΗΝΑ η ΠΕΝΕΦΥΟ ( πανταχού παρών κύριε Μακρή ) από ΠΡΕΒΕΖΑ από ΘΑΣΟ από ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ από ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ κλπ αλλά το κυριότερο ήρθαν τρεις κομάντος από την ΚΥΠΡΟ που ήταν και η έκπληξη της άσκησης.
Ως συμπέρασμα να αναφέρω ότι η οργάνωση ήταν καταπληκτική οι εκπαιδευτές και η υποστήριξη – ΔΜ της ΛΕΦΕΔ τα δώσανε όλα ( συγχαρητήρια Χρήστο ), κύριε λοχαγέ να είστε γέρος για να μας μεταφέρεται την γνώση σας και την αγάπη σας για τις ειδικές δυνάμεις, ο Ε.Σ. χωρίς να συμμετέχει έδωσε πάρα πάρα πολλά και τον ευχαριστούμε.
Τέλος κλείνοντας να αναφέρω την ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ ΤΗΣ ΛΕΦΕΔ ΞΑΝΘΗΣ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΕΛΑΒΑΝ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΕΡΑΤΩΣΑΝ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ( περίπου οι μισοί από τους συμμετέχοντες ) οι λοιποί έλαβαν μια βεβαίωση συμμετοχής το οποίο από μόνο του αρκεί για να καταλάβουμε όλοι μας πολλά.
Περιμένουμε και άλλες όμοιες εκδηλώσεις από την ΛΕΦΕΔ ΞΑΝΘΗΣ!

Τσάτσαρος Κ. Γεώργιος
ΕΦ στην ΕΦ Υπλ/γος Π.Ζ.-Ε.Δ.
Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός M.Sc.