Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΣΕΕΔ/ΣΑΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ "ΚΩΝ.ΚΟΥΚΙΔΗΣ".











ΑΣΚΗΣΗ ΔΙΑΦΥΓΗΣ – ΔΙΑΣΩΣΗΣ "ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΚΙΔΗΣ" 29/04/2012

(αφιερώθηκε στον τελευταίο φρουρό της Ελληνικής Σημαίας στην Ακρόπολη λόγω της επετείου της θυσίας του 27 Απριλίου 1941)
Στην αερογέφυρα Χαλκίδας ύψους 42 μέτρων πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη άσκηση Rappel- καταρρίχησης των εφέδρων του ΠΣΕΕΔ/ΣΑΚ με μεγάλη επιτυχία.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε σε 4 υψομετρικά επίπεδα με τελευταίο επίπεδο την προσγείωση στη θάλασσα στο στενό του Ευρίπου της Χαλκίδας.

Έφεδροι αξιωματικοί, αμφίβιοι καταδρομείς, αλεξιπτωτιστές, πεζοναύτες, οϋκάδες, αλλά και πεζικάριοι, τεθωρακισμένοι κ.α. Σοβαροί και πειθαρχημένοι στις εντολές των πολύ έμπειρων εκπαιδευτών με την σχολαστική επίβλεψη του προέδρου του Δ.Σ. εφ. τ/χη (ΚΔ) Αλέξανδρου Κόντου απέδειξαν το μαχητικό πνεύμα του εθελοντισμού και του πατριωτισμού τους αφήνωντας τους άλλους στο καναπέ της αδιαφορίας.

Στην άσκηση δόθηκε η ευκαιρία να ασκηθούν και μέλη της ΚΕΕΔ υπηρετώντας από κοινου την ανάπτυξη του στρατιωτικού αθλητισμού, την αναβάθμιση του επιχειρησιακού ρόλου των εφέδρων και την ίδρυση Εθνοφρουράς για την εθνική ασφάλεια στην πατρίδα μας.

Maskot της άσκησης υπήρξε μία εθελόντρια γυναίκα, η αδελφή του αείμνηστου ήρωα Βλαxάκου αξιωματικού συγκυβερνήτη του Ε/Π του Π.Ν. που κατέπεσε στα ΙΜΙΑ το 1996, αφού εκπαιδευθηκε από το προσωπικό του ΠΣΕΕΔ/ΣΑΚ πήδησε από τη γέφυρα στη θάλασσα για πρώτη φορά μαζί με τους καταδρομείς.

Άξια Μανιάτισα, κόρη εφέδρου Λοχαγού των Καταδρομών, άξιας οικογενείας, υπηρετεί μαζί μας διαχρονικές αξίες και ιδανικά.

Οι βουτιές των εφέδρων ενεργών πΠολιτών στα κρύα νερά της Χαλκίδας, τους έδωσε την ευκαιρία να ξεπεράσουν για λίγο το ΔΝΤ και την Τρόϊκα, αλλά να είναι σε καλή φυσική κατάσταση για να αντιμετωπίσουν τη σκληρή οικονομική φτώχια που μας κληρονόμησαν οι πολιτικοί της μεταπολίτευσης.






Κουράγιο Έλληνες.

Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει.

Γραφείο Τύπου ΠΣΕΕΔ/ΣΑΚ