Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Π.Σ.Ε.Ε.Δ. Σ.Α.Κ. - ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΣΤΟ Π/Β ΚΕΕΔ.Το Σαββατο 19 Μαϊου 2012 στο πεδίο βολής του ΚΕΕΔ διεξήχθησαν οι Στρατιωτικοί Σκοπευτικοί Αγώνες Εφέδρων Καταδρομέων που διοργάνωσε ο ΠΣΕΕΔ/ΣΑΚ.
Αυτοί δεν ήταν μόνο αγώνες ήταν πραγματική Εορτή, Γιορτή του Αθλητισμού, του Εθελοντισμού, του Καταδρομικού Πνευματός της Πατριωτικής προσφοράς όταν και όπου χρειαστεί .
Έφεδροι Αξιωματικοί Υπαξιωματικοί Καταδρομείς, καθηγητές Πανεπιστημίου, διδάκτορες, εκπαιδευτικοί, επιχειρηματίες, έμποροι, βιοτέχνες, δημόσιοι υπάλληλοι και στελέχη ιδιωτικών επιχειρήσεων και άνεργοι ήταν όλοι τους εκεί, οι ενεργοί πολίτες – οπλίτες της Ελλάδας.
Απόλυτα και ενσυνείδητα πειθαρχημένοι όπως ο ΠΣΕΕΔ/ΣΑΚ επιτάσσει έδειξαν στην ιεραρχία την αξία του ανθρώπινου δυναμικού που έχει την τιμή και ευθύνη να διαχειρίζεται στην ειρήνη και τον πόλεμο αν ποτέ χρειαστεί.
Ένας λόχος μείον είχε τη δυνατότητα να εκπαιδευτεί στο Μ16 Α2 τυφέκιο και πραγματοποιήσει βολές αξιολόγησης 3 στάσεων πρηνηδόν γονυπετώς και ορθίως κάτω από αντίξοες ριπές ανέμου 25 μιλίων/ω.(ξεριζώθηκαν οι σκηνές διοίκησης και της οργανωτικής επιτροπής). Στους αγώνες έλαβαν μέρος ομάδα της Λέσχης Καταδρομέων κ Ιερολοχιτών και της Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων, με εξαίρετη πειθαρχία και ικανοποιητικές βολές.
Το 85% διαγωνίστηκε γνωρίζοντας και κάνοντας βολή για πρώτη φορά με το Μ16 Α2 το αποτέλεσμα;;;
70,5% ποσοστό επιτυχίας στα 30 φυσίγγια, ενώ στο πιστόλι 0,45 για πρώτη φορά 76%!!!
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές όταν οι παλιοί Έφεδροι Commandos, συνάντησαν τους παλιούς Λοχαγούς τους, σήμερα Συνταγματάρχες τον  Άξιο Διοικητή του ΚΕΕΔ Σχη Χρ. Σίμο και τον Σχη της ΔΕΔ Κων. Παπαβλασόπουλο , που πραγματοποίησε βολή αποδεικνύοντας με την Άριστη βολή του ότι είναι μάχιμος Καταδρομέας στη ψυχή και στο σώμα. Ευχάριστη έκπληξη ήταν ο Διευθυντής Εφέδρων του ΥΠΕΘΑ Ανχης (ΠΖ) Απόστολος Δεληγιάννης για την άριστη βολή του με το Μ16 Α2 και την φυσική του κατάσταση. Την ψυχή του έδωσε για την επιτυχία των Αγώνων, ο Ταγματάρχης του 3ου γραφείου Γκρινιάρης Δημήτριος, λαμπρός Commando, άριστος εκπαιδευτής παθιασμένος καταδρομέας με πολλές δυνατότητες… καθώς και οι Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί Εκπαιδευτές και στρατεύσιμοι νέοι καταδρομείς του ΚΕΕΔ.
Σε λίγες ώρες γίναμε όλοι μια σφιχτή Μονάδα Καταδρομών με το ίδιο πνεύμα, την ίδια στολή, τον ίδιο σκοπό, τα ίδια ιδανικά, την ίδια αγάπη για την Ελλάδα μας…
Στο πεδίο βολής Κανδηλίου ο Διοικητής του ΚΕΕΔ τα είχε όλα, και όταν λέμε όλα εννοούμε όλα…
Σκηνές Διοίκησης, σκηνές Εφορευτικής Επιτροπής, σκηνές Αναμονής, κινητό ΚΨΜ, ιατρό με ασθενοφόρο, Αξιωματικούς – Υπαξιωματικούς, Εκπαιδευτές, στόχους, όπλα, πυρομαχικά, μα περισσότερο ήταν το ενδιαφέρον του να πετύχουν οι Αγώνες των Εφέδρων. Ο Υποδιοικητής ΚΕΕΔ Ανχης Μανώλης Σιγιορτζάκης είχε φροντίσει όλα να είναι τέλεια, του αξίζουν Συγχαρητήρια.
Οι Αγώνες πέτυχαν Απόλυτα, γιατί είχαν τέλεια Συνεργασία, Στρατιωτική Πειθαρχία και Επιχειρησιακό Αποτέλεσμα.
ΑΠΟΝΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ
1ος Ο Έφεδρος Ανθυπολοχαγός (ΠΖΝ) Ζαφειρόπουλος. Ευάγγελος. Βαθμολογία 90β.
2ος Ο Στρατιώτης Ιωάννης Παπαντωνίου. Βαθμολογία 85β.
3ος Ο Λοχίας (ΚΔ) Λουκέρης Γαβριήλ. Βαθμολογία 78β.
Εκτός συναγωνισμού τα μέλη του Δ.Σ.
Εφ. ΚΔ Κωνσ. Πατελούδης. Βαθμολογία 87.
Εφ. Λγος (ΚΔ)Βασ. Ψώνης. Βαθμολογία 86.
Εφ. Λγος (ΚΔ) Ιασ. Κωνσταντόπουλος. Βαθμολογία 86.
Στο πιστόλι εκτός Συναγωνισμού Ο Πρόεδρος και Ιδρυτής του ΠΣΕΕΔ/ΣΑΚ επρώτευσε αποδεικνύοντας ότι ο παλιός είναι αλλιώς, ενώ στο Μ16 Α2 με τις ταχείες βολές του σήκωσε ψηλά το ηθικό των εφεδρων άλλωστε είναι ο αρχαιότερος ταγματάρχης του ΝΑΤΟ, 20 χρόνια ταγματάρχης...δεν είναι πολλά.ΔΕΞΙΩΣΗ ΑΠΟΝΟΜΗ ΓΕΥΜΑ
Στην αίθουσα δεξιώσεων του ΚΕΕΔ ακολούθησε η απονομή κυπέλλων στους νικητές, επακολούθησε η απονομή τιμητικών πλακετών από τον πρόεδρο του Δ.Σ. εφ. Ταγματάρχη (ΚΔ) Αλέξανδρο Κόντο. Πρώτα βραβεύθηκε ο Διοικητής του ΚΕΕΔ Σχης Χρ. Σίμος, ο πρόεδρος και πάλι έγραψε με τον τιμητικό λόγο του προς τον Διοικητή του ΚΕΕΔ για την άριστη διοργάνωση και φιλοξενία των αγώνων, ευχαρίστησε τους Αξιωματικούς – Υπαξιωματικούς Εκπαιδευτές για την άψογη συμπεριφορά τους, τους στρατεύσιμους καταδρομείς που ακούραστα υπηρέτησαν τους αγώνες, απέδειξε ότι στο ΚΕΕΔ έρχονται νεαροί εθελοντές και γίνονται ισόβιοι μαχητές της Πατρίδας.
Το γεύμα τα είχε όλα, μπριζόλα με πατάτες, σαλάτα, κρασί, φέτα, γλυκό, το κυριότερο, είχε χαμόγελο φιλοξενείας από καρδιάς.
Στην αντιφώνησή του ο σχης Χ. Σίμος, συνεχάρη  τον πρόεδρο για την άψογη πειθαρχημένη εμφάνιση των εφέδρων, την επιχειρησιακή αξιοσύνη τους και την διατήρηση του εθελοντισμού του αθλητισμού και του καταδρομικού πνεύματος.
Ακολούθησε η βράβευση του Δ/ΔΕΔ συνταγματάρχη Γεώργιου Κορδάτου για τον οποίο ο κ. Κόντος είπε ότι αποτελεί ένα φωτισμένο χαρισματικό Αξιωματικό των Καταδρομών με μεγάλους ορίζοντες που ξέρει να τους πραγματοποιεί με έργα, πατριώτη που ξόδεψε την ζωή του στα επίπονα και άξιο της Πατρίδας.
Τελευταία βραβεύθηκε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΘΑ και Διευθυντής Εφέδρων ΔΕΠΑΘΑ/ΓΔΟΣΥ αντισυνταγματάρχης (ΠΖ) Απόστολος Δεληγιάννης. Χαρισματικός αξιωματικός που υπηρετεί με πάθος την αναβάθμιση του επιχειρησιακού ρόλου των εφέδρων και ο οποίος συνετέλεσε ουσιαστικά στην πραγματοποίηση των Αγώνων.
Στην λιτή αντιφώνισή του ο κ. Δεληγιάννης συνεχάρη τον πρόεδρο του ΠΣΕΕΔ/ΣΑΚ για την άριστη διεξαγωγή των αγώνων και την πειθαρχία. Είπε ότι πρώτη φορά ως Διευθυντής γνώρισε από κοντά τους εφέδρους και έμεινε ενθουσιασμένος, υποσχόμενος κάθε τεχνική υποστήριξη από το ΥΠΕΘΑ.
Στις 17.30 τελείωσαν οι Αγώνες και όλοι ήθελαν να μείνουν περισσότερο αλλά το πρόσταγμα του προέδρου  έδωσε τέλος στη γιορτή του εθελοντισμού και του στρατιωτικού αθλητισμού.
Ευχαριστούμε τον Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Ζιαζιά,
(Χρόνια πολλά κ. Αρχηγέ), για την έγκριση των Αγώνων, τον Δ/ΔΕΔ σχη Γεώργιο Κορδάτο για την υποστήριξη των εφέδρων καταδρομέων ,τον σχη Κωνσταντίνο Παπαβλασόπουλο για την παρουσία του και την αριστη βολή του.
Τον Διευθυντή ΔΕΠΑΘΑ/ΓΔΟΣΥ του ΥΠΕΘΑ ανχη (ΠΖ) Απόστολο Δεληγιάννη για την δημιουργική σκέψη - πράξη και την μάχιμη αποτελεσματικότητά του στη βολή. Τελειώνοντας ο πρόεδρος του Δ.Σ. ΠΣEΕΔ/ΣΑΚ εφ. Ταγματάρχης (ΚΔ) Αλέξανδρος Κόντος ευχαριστεί και συγχαίρει όλους τους αγωνισθέντες  εφέδρους για την άριστη εμφάνισή τους η οποία στέλνει  ελπιδοφόρο μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας  ότι με τέτοια παλληκάρια η «Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει ».
Γραφείο Τύπου
ΠΣΕΕΔ/ ΣΑΚ


ΠΕΡ/ΡΑ : http://www.facebook.com/media/set/?set=a.2771075616345.100650.1841652126&type=3