Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Σ.Ε.Α.Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ Κ.Ε.Ο.Α.Χ.


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τριήμερη αποστολή μας στο ΚΕΟΑΧ.
Το χιονισμένο τοπίο σε συνδυασμό με το υψόμετρο και τις καιρικές συνθήκες δημιούργησαν σε όλα τα μέλη της αποστολής μας τα πρώτα συναισθήματα.Η θέληση δεν είναι μόνο αρκετή κι έτσι αποφασίσαμε να υλοποιήσουμε αυτή την εκπαίδευση για να γνωρίσουμε τις πραγματικές συνθήκες διαβίωσης στα χιόνια με εκπαιδευτές άξιους και έμπειρους συναδέλφους χιονοδρόμους και ορειβάτες παράλληλα.Η Διαμονή μας και η φιλοξενία υπήρξαν άριστες ή επαφή με τους Αξιωματικούς αξιομνημόνευτη στο βαθμό που αυτό προβλέπετε στα 1800 μ. υψόμετρο με φόντο τα σύννεφα και φόντο την κορυφή του Κισσάβου.

Η Απόφαση μας να καταθέσουμε στεφάνι τιμής στον Διοικητή του 1ου Τάματος Χιονοδρόμων 1940 Αντρχη Παπαρρόδου μας δόθηκε την επομένη ημέρα .Ο Καιρός καθαρός και μετά από μια σύντομη διαδρομή βρεθήκαμε εμπρός από την προτομή του Ήρωα. 

εφ.υπλχγός Γ. Ραϊδης

Πρωινή πορεία κατ΄ άνδρα


εμπρός από το μνημείο

Οξυγόνο, αέρας,ανεκτό ψύχος και δάκρυα στα μάτια τραγουδώντας τον ΕΘΝΙΚΌ μας ΎΜΝΟ και το ΥΠΈΡ ΜΑΧΩ ΣΤΡΑΤΗΓΏ .. στη μνήμη των συμπολιτών πολεμιστών του 1ου Τάγματος Χιονοδρόμων 1940 απο την Μαγνησία( μελών του τοπικού Ο.Σ.Β )

Με την βοήθεια του Θεού και αποφασιστικότητα ..

η διαδρομή που επιλέξαμε για την 1η και 2η Ομάδα .

με προορισμό τον στόχο μας ...

Εμμανουηλ Παυλής και Ιωάννης Ντενησιώτης


Στη φάση αυτή είχαμε υλοποίηση πορείας εως τα 2400 μ. οδοιπορόντας και οι χιονοδρόμοι μέλη του Συνδέσμου μας ανάβαση έως τα 2815 μ. Η αποστολή μας πραγματοποιήθηκε με ακρίβεια και επιτυχία προς ικανοποίηση όλων.Στην ανάλυση απολογισμό της ανάβασης και της κατάβασης πέραν του ενθουσιασμού υπήρχε αναφορά του βαθμού δυσκολιών που αντιμετωπίσαμε ατομικά και συλλογικά ,τις αίθριες καιρικές συνθήκες ,τη δύναμη του αέρα η βελτίωση του εξοπλισμού εάν επαναλαμβάναμε την αποστολή κ.α. 

ανδρες της αποστολής μας στα 2400 μ. Ντενησιώτης ,Ραίδης ,Καγιάς,Κυρτσούδης ,Ευθημίου ,Παυλής
Η Ομάδα Β ξεκινα για την κορυφή στα 2815 μ

ο Αγ.Αντώνιος στα 2815 μ  
 η προσευχή μερος των αναγκών μας. .           

 

 κάνοντας εσπερινό στο εκκλησάκι της Μονάδος το εγκαινίασε το 2005
ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. 


ανταλλαγή αναμνηστικών

Μια θερμή χειραψία ,συνεργασίας μονίμων και εφέδρων στελεχών του Στρατού μας.

Στα βήματα του Τσάμικου ρυθμού...

203 και 204 ΕΣΣΟ ξανα μαζί ...οπως στην ΣΕΑΠ το 1990 πριν από την επιστροφή στην καθημερινότητα και στις οικογένειες μας
Κυρτσούδης ,Ντενησιώτης,Ευθημίου Παυλής και Μπάτης .