Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

ΛΕΚ/ΕΔΟΠΑ - N. ΠΡΕΒΕΖΑΣ - Εκπαίδευση Ορεινής Διάσωσης - Φάση Δ΄.

       Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 1 Ιουνίου 2014 η εκπαίδευση Ορεινής Διάσωσης για την Ομάδα Ορεινής Διάσωσης της ΛΕΚ/ΕΔΟΠΑ στα πλαίσια του προγράμματος εκπαίδευσης των μελών της. Η εκπαίδευση περιελάμβανε ανάβαση στο μνημείο Ζαλόγγου και καταρρίχηση σε βράχο 60 μέτρων . Τα μέλη της Ομάδας Ορεινής Διάσωσης αντιμετώπισαν την εκπαίδευση σαν πραγματικό περιστατικό και ακολούθησαν όλους τους κανόνες ασφαλείας. 
        Τα μέλη της ΛΕΚ με ειδικό εξοπλισμό πραγματοποίησαν καταρρίχηση στο βράχο του Ζαλόγγου ακολουθώντας πιστά τις συμβουλές και τις οδηγίες των εκπαιδευτών, ολοκληρώνοντας τη Δ’ φάση της εκπαίδευσης που έχει ως στόχο την αρτιότερη ετοιμότητα των μελών της ΛΕΚ σε θέματα ορεινών δραστηριοτήτων και μάλιστα υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. 
      Η εκπαίδευση Ορεινής Διάσωσης χωρίστηκε σε τρεις φάσεις, τόσο με θεωρητικά όσο και με πρακτικά μαθήματα, που πραγματοποιήθηκαν στα γραφεία της ΛΕΚ, στο στρατόπεδο του Αγίου Ανδρέα, στο στρατόπεδο του Αγίου Γεωργίου και στο Ζάλογγο και περιλάμβαναν μεταξύ άλλων την ανάλυση του σκοπού της ορεινής διάσωσης, την εκμάθηση συγκεκριμένων κόμπων, την κατανόηση των μέτρων ασφαλείας, τη χρήση των υλικών, τις μεθόδους ασφαλείας, τους τρόπους καταρρίχησης, τη χρήση ανεμόσκαλας, την ανέλκυση φορείου με «πολύσπαστο» και καταρριχήσεις από διάφορα ύψη, κτίρια και βράχο. Η εκπαιδευτική αυτή δραστηριότητα θα ολοκληρωθεί με την ετήσια διασωστική άσκηση "ΕΛΠΙΣ" που θα πραγματοποιηθεί σε άγνωστο πεδίο πιθανότατα στις 22 Ιουνίου 2014.
 
 
  

ΠΗΓΗ - ΠΕΡ/ΡΑ : http://rescuecommando.blogspot.gr/2014/06/blog-post.html