Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

"ΕΛΠΙΣ 2014" - Διασωστική Άσκηση ΛΕΚ/ΕΔΟΠΑ.

  
 
 Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διασωστική άσκηση ετοιμότητας "ΕΛΠΙΣ 2014". Η άσκηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Ιουνίου 2014 στην περιοχή Αλωνάκι Φαναρίου. Το σενάριο περιελάμβανε έρευνα και διάσωση τουρίστα έπειτα από πτώση σε βράχο , ο οποίος περιβάλλονταν από θάλασσα. (αναλυτικά το σενάριο ΕΔΩ). Η άσκηση πραγματοποίθηκε  υπό την αιγίδα του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου.
        Η άσκηση ξεκίνησε στις 08.45 με την έλευση 15 μελούς ομάδας της ΛΕΚ/ΕΔΟΠΑ στην περριοχ'η Αλωνάκι . Η ΕΔΟΠΑ με τρεις ομάδες προσέγγιξε το σημείο όπου η Ομάδα Επέμβασης πραγματοποίησε αναρρίχηση στο βράχο όπου είχε τραυματιστεί ο τουρίστας , η ομάδα υποστήριξης προχώρησε στην νκατασκευή οριζοντίας ενώ η ομδά θάλασσας μετέφερε με φουσκωτό τον τραυματία στην ακτή. Η άσκηση διήρκεσε 6 ώρες και ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία .
            Σέ όλους στους συμμετέχοντες το Δ.Σ. εκφράζει ένα μεγάλο μπράβο για τον επαγγελματισμό των μελών , την ακούραστη προσπάθεια π[ου καταβάλαν κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες( ζέστη, έντονο ανάγλυφο του εδάφους)  και τους συνχαίρει για την ολοκληρωση της εκπαίδευσης ορεινής διάσωσης με κορύφωμα την άσκηση "ΕΛΠΙΣ 2014"
            Επίσης το Δ.Σ. της ΛΕΚ εκφράζει τις ευχαριστίες του προς το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου καθώς και στην ΛΓ Εφορεία Κλασσικών Αρχαιοτήτων για την βοήθεια τους στην πραγματοποίηση της άσκησης.

 
 
 
 
 

Πηγή Περ/ρα : http://rescuecommando.blogspot.com/2014/06/2014_23.html#ixzz39bkNYRpg