Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Συμμετοχή στην άσκηση "ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2015" της Π.Υ. Πρέβεζας της ΕΔΟΠΑ της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας.

        Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της ΕΔΟΠΑ της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας  στην άσκηση ετοιμότητας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πρέβεζας με την κωδική ονομασία "Σεισιχθών 2015" που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του τοπικού πρακτορείου της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. Πρέβεζας, που βρίσκεται επί της Λ. Ιωαννίνων 299, τη Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015 στα πλαίσια της διαρκούς εκπαίδευσης των Υπαλλήλων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πρέβεζας.
        Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης εκδηλώθηκε ισχυρός σεισμός με συνέπεια την εκτεταμένη κατάρρευση των εγκαταστάσεων του κτιρίου καθώς και την εκδήλωση πυρκαγιάς στον υπόγειο χώρο του πρακτορείου, ενώ υπήρχαν και 2 εγκλωβισμένα άτομα.
      Η ΕΔΟΠΑ συμμετείχε με 6μελής ομάδα με τον απαραίτητο ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό καθώς και το διασωστικό όχημα της ΛΕΚ και σκοπός ήταν η παροχή Α΄βοηθειών στον ένα εγκλωβισμένο και μεταφορά του σε ασθενοφόρο μετά από επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας Πρέβεζας και εξασφάλιση από το προσωπικό της την ασφαλή διέλευση στο υπόγειο της ΕΔΟΠΑ ώστε τα στελέχη της Π.Υ. να προχωρήσουν στον απεγκλωβισμό του δευτέρου ατόμου από το εσωτερικό του υπογείου με ειδικές αναπνευστικές συσκευές.
    Αντικειμενικός σκοπός της συγκεκριμένης άσκησης είναι η δοκιμασία του υφιστάμενου σχεδιασμού για την αντιμετώπιση συνεπειών από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων, η πραγματοποίηση της οποίας συμβάλει στην αποσαφήνιση των ρόλων των συναρμόδιων εμπλεκόμενων φορέων και διευκολύνει την συνεργασία των Υπηρεσιών σε πιθανό πραγματικό συμβάν.
    Στην άσκηση συμμετείχαν Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πρέβεζας, η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας , το ΕΚΑΒ και η αστυνομία.

   


 


 
ΠΗΓΗ : http://rescuecommando.blogspot.gr/2015/03/2015.html