Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Συμμέτοχη της ΛΕΦΕΔ Ν ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ στην κατάσβεση της δασικής πυρκαγιάς στην Κομίτσα – Ουρανούπολη και στον 2ο ημι-μαραθώνιο βουνού - Vavdos Trail Run.

Συμμέτοχη της ΛΕΦΕΔ Ν ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ στην κατάσβεση της δασικής  πυρκαγιάς στην Κομίτσα – Ουρανούπολη.




 Η ΛΕΦΕΔ Ν ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ έλαβε μέρος στην στην κατάσβεση της  πυρκαγιάς στην Κομίτσα – Ουρανούπολη.

Η δασική πυρκαγια ξέσπασε στην περιοχή Κομίτσα την 16/6/2015 και κατευθύνθηκε δυτικά προς την Ουρανούπολη, κατακαίγοντας χαμηλή βλάστηση, όπως πουρνάρια και θάμνους, χωρίς ωστόσο να απειλήσει κατοικημένες περιοχές και εγκαταστάσεις. Εκτιμάται ότι η φωτιά έκαψε 5.000 στρέμματα δασικής έκτασης.

Η ΛΕΦΕΔ Ν ΧΑΛΚΙΔΚΗΣ μετά από συνεννόηση με την ΠΕ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ και την ΠΥ ΙΕΡΙΣΣΟΥ συνέδραμε στην προσπάθεια με 5 μέλη της και ένα όχημα. 

2ος ημι-μαραθώνιος βουνού - Vavdos Trail Run - Ιούνιος 2015

 
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε  για δεύτερη συνεχή χρονιά φέτος στις 14 Ιουνίου 2015  με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου της Ένωση Βαβδινών Θεσσαλονίκης (http://enosi.vavdos.gr/gr)  και του συλλόγου για την προστασία της Φύσης και της παράδοσης του Βάβδου, ΒΙΓΛΑ (http://vavdos-vigla.blogspot.gr/).

Η ΛΕΦΕΔ Ν ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ έλαβε μέρος στον αγώνα με 3 μελή της προσπαθώντας να λαμβάνει μέρος σε κάθε παρόμοια εκδήλωση που πραγματοποιείται στην περιοχή.

Η διαδρομή ξεκίνησε από την πλατεία του Βάβδου και συνεχίσε μέσα στην καταπράσινη και πανέμορφη πλαγιά του βουνού, με υψηλότερη κορυφή τον ''Προφήτη Ηλία'', σε υψόμετρο 1.050μ., με μοναδική θέα στον κάμπο και τις ακτές της Χαλκιδικής. Ακολούθησε μια  υπέροχη και δύσκολη για ερασιτέχνες διαδρομή, μέσα στην καρδιά της ορεινής Χαλκιδικής, ο αγώνας ολοκληρώθηκε μετά από διαδρομή 21,33 χμ. στην πλατεία του χωριού με  συνολική υψομετρική διαφορά 660μ.
Η λέσχη μας συγχαίρει τους οργανωτές – εθελοντές για την άψογη διοργάνωση του αγώνα και την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗΣ  για την συνολική υποστήριξη του αγώνα.

ΠΗΓΗ : ΛΕΦΕΔ Ν ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ