Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Συνδρομή σε κατάσβεση πυρκαγιών Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας.

 Συμμετοχή σε φωτιά στα Φλάμπουρα

Κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου όπου η Πυροσβεστική Υπηρεσία  Πρέβεζας δοκιμάστηκε με την συμμετοχή της σε μεγάλες πυρκαγιές Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας και  Μεσσοπόταμο Φαναρίου η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας σε συνεννόηση με την ΠΥ  συμμετείχε σε περίπολα , επάνδρωση πυροφυλακίου και σε κατάσβεση πυρκαγιάς στην περιοχή των Φλάμπουρων στο ύψος της Ε.Ο Πρέβεζας - Ιωαννίνων, απέναντι από την Ιερά Μονή προφήτη Ηλία. Η ΛΕΚ συνέδραμε στο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  με το πυροσβεστικό της όχημα και 4 μέλη μέχρι το βράδυ της Κυριακής όπου ολοκληρώθηκε και η κατάσβεση της πυρκαγιάς....

  

Συμμετοχή σε φωτιές στο Καλαμίτσι και Λούρο

     Σε συνδρομή σε κατάσβεση πυρκαγιών (Kαλαμίτσι και Λούρο) κλήθηκε η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας σήμερα 19 Ιουλίου 2015.

     Η πρώτη φωτιά στο Καλαμίτσι δόθηκε από μέλος της ΛΕΚ που βρίσκονταν στην εκκίνηση περιπόλου λόγου υψηλού δείκτη επικινδυνότητας.. Η ΛΕΚ συμμετείχε με εξαμελές ομάδα εθελοντών της Ομάδας Δασοπυρόσβεσης Δασοπροστασίας  και το πυροσβεστικό όχημα στην περιοχή Καλαμίτσι για ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων σε αποτροπή επέκτασης της πυρκαγιάς σε κοντινό κάμπινγκ.
       Κατά την διάρκεια του συμβάντος και ενώ η φωτιά βρισκόταν σε ύφεση  δόθηκε νέα φωτιά στον Λούρο Πρέβεζας και με εντολή του διοικητή της ΠΥ Πρέβεζας η ομάδα της ΛΕΚ μετέβη στο Λούρο για ενίσχυση των εκεί δυνάμεων... Η ευκολία κίνησης του πυροσβεστικού οχήματος της ΛΕΚ έδωσε το δικαίωμα στα μέλη της ΛΕΚ να χτυπήσουν την πυρκαγιά στο μέτωπο και να εμποδίσουν την επέκταση της σε διπλανό ελαιώνα με απρόβλεπτες συνέπεις.
    Μετά το πέρας της φωτιάς η ομάδα επέστρεψε  στο Καλαμίτσι για βοήθεια στο προσωπικό της ΠΥ Πρέβεζας.