Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

MΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ 2015. Ο ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ - ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΜΙΑΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ.







Η πρώτη επαφή.
Επί σειρά ετών η μητροπολιτική ΛΕΦΕΔ Θεσσαλονίκης, λαμβάνει ενεργά μέρος στην διεξαγωγή του ημί μαραθώνιου ¨Μέγας Αλέξανδρος¨, αποσπώντας τα καλύτερα σχόλια από τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες. Τον περασμένο Μάιο, ο ΣΕΓΑΣ έχοντας αποκομίσει τις καλύτερες εντυπώσεις και αποζητώντας κάτι ανάλογο στην Αττική ήρθε σε επαφή μαζί μας. Η ανταπόκριση μας ήταν άμεση. Πιστοί στο πνεύμα τις σύμπνοιας και συμπόρευσης καλέσαμε και τους υπόλοιπους συνδέσμους της ΠΟΕΕΦΕΔ ,έχοντας το γενικό πρόσταγμα.

Η εβδομάδα πριν την εκκίνηση.





Έχοντας διανύσει πέντε μήνες, με αρκετές συναντήσεις και τηλεφωνικές συνομιλίες, έφτασε αισίως η 2α του Νοέμβρη. Είμαστε στη τελική ευθεία και η παράδοση του ιματισμού έχει σειρά. Η ΛΕΦΕΔ ήταν καθ΄όλη σχεδόν την εβδομάδα στην παράδοση του ιματισμού των εθελοντών, μια διαδικασία δύσκολη και χρονοβόρα, αλλά σημαντική.
Η γιορτή είχε αρχίσει.
AIMS BEST MARATHON RUNNER AWARD 2015
Η βράβευση.



Την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου η ΛΕΦΕΔ ήταν επίσημα καλεσμένη στην τελετή βράβευσης των κορυφαίων αθλητών μαραθωνίου. Παραθέτουμε την επίσημη ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ.
΄΄Οι κορυφαίοι αθλητές μαραθωνίου δρόμου του πλανήτη βρέθηκαν στην Αθήνα για το Γκαλά της AIMS.
Στο κολλέγιο Αθηνών βρέθηκαν προσωπικότητες από την Ελλάδα και όχι μόνο, οι οποίοι συμμετείχαν στην λαμπρή τελετή. Δείτε τις καλύτερες στιγμές από την εκδήλωση της Παρασκευής σε υψηλής ανάλυσης βίντεο .
https://www.youtube.com/watch?v=NuwYvh0gbvg΄΄

Η μεγάλη ημέρα.
Σημείο συνάντησης των μελών των ΛΕΦΕΔ ATTIKHΣ- ΠΕΝΕΦΥΟ -ΣΕΕΔΑ και των υπευθύνων του μαραθωνίου, ορίστηκε το μνημείο του Άγνωστου στρατιώτη, στις έξι και τριάντα το πρωί και με αμφίεση: καπέλο του εκάστοτε συνδέσμου- μπλούζα και διαπίστευση του ΣΕΓΑΣ- παντελόνι ελληνική παραλλαγή και άρβυλα. Η αμφίεση μας ήταν κοινή απόφαση του ΣΕΓΑΣ και των λεσχών- συνδέσμων.
Τα κλήμα που επικρατούσε από νωρίς το πρωί, δεν περιγράφετε με λέξεις. Μόνο όποιος το έχει βιώσει ή ήταν εκεί, το έχει νιώσει.




Ο τομέας ευθύνης μας ήταν στο Σύνταγμα, στο νευραλγικό σημείο της γραμμής εκκίνησης των πρωινών 5 και 10 χιλιομέτρων. Χωριστήκαμε σε ομάδες για τον συντονισμό-έλεγχο και διαχωρισμό των δρομέων σε ομάδες βάση χρωμάτων. Ο συντονισμός και η συνεργασία των μελών ήταν πραγματικά σε ανώτερο επίπεδο όπως επίσης και η επικοινωνία με τους δρομείς. Εν συνεχεία στις 10:40 εκκινήσαμε, ομολογουμένως, τους πιο δύσκολους δρομείς. Τα παιδιά. Η εικόνα εκατοντάδων παιδιών, του δημοτικού, στην γραμμή εκκίνησης είναι μοναδική αλλά ενέχει πολλούς κινδύνους και χρήζει ιδιαίτερης προσοχής.




Μετά το τέλος των πρωινών εκκινήσεων αποφασίσαμε να μεταβούμε στο Καλλιμάρμαρο θέλοντας να προσφέρομαι και εκεί την βοήθεια μας μέχρι της 15.30 που έπρεπε να επιστρέψουμε πάλι στο Σύνταγμα για τις απογευματινές εκκινήσεις.
Φτάνοντας στο καλλιμάρμαρο, ο συνωστισμός μεγάλος και οι ανάγκες εξίσου. Ψάξαμε, αυτοβούλως, που θα μπορούσαμε να προσφέρουμε την βοήθεια μας. Η στιγμή αυτή δεν άργησε να έρθει ,μιας και οι ανάγκες σε τέτοιου είδους διοργανώσεις είναι μεγάλες. Βοηθήσαμε στην μεταφορά ειδών πρώτης ανάγκης στον σταθμό των Πρώτων Βοηθειών και στην συνέχεια μετά από παράκληση των εθελοντών ιατρών του σταθμού, σταθήκαμε μπροστά στην είσοδο του σταθμού και βοηθήσαμε τους ιατρούς στον διαχωρισμό των δρομέων που είχαν άμεση ή έμμεση ανάγκη νοσηλείας. Ταυτόχρονα άλλα μέλη κατεύθυναν τους δρομείς προς την παραλαβή τον μεταλλίων και την έξοδο.




Επίσης κλιμάκιο της ΛΕΦΕΔ Αττικής που έλαβε μέρος στον αγώνα των 42,170 χλμ και κατάφερε να τερματίσει.




Στις 15.30 ξανά επιστρέψαμε στο Σύνταγμα για τις απογευματινές εκκινήσεις των 5 και 10 χιλιομέτρων.
Κάθε εμπειρία είναι μοναδική. Η συγκεκριμένη, θα έχει περίοπτη θέση στην καρδιά και την ψυχή μας.
Ευχαριστούμε μέσα από τα βάθη της καρδιά μας τον ΣΕΓΑΣ και τους υπεύθυνους του Μαραθώνιου και Εθελοντισμού, για την τιμή που μας έκαναν!
Ελπίζουμε να ανταποκριθήκαμε στις απαιτήσεις και να σταθήκαμε αντάξια δίπλα τους!
Ανανεώνουμε την συνάντηση μας ,στην εκκίνηση του ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ 2016.