Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Μακεδονομάχος 2016 : χρυσό & χάλκινο μετάλλιο για τον ΣΣΑΕ.

 
13100814_10209250362116676_1537066045133328245_n

Νεο αίμα και νέες διακρίσεις με έπαθλο την Ενότητα.

Την Κυριακή 24 Απριλίου ολοκληρώθηκε ο Στρατιωτικός αγώνας-άσκηση Εφέδρων “ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ 2016” ο οποίος φέτος διεξήχθη στα βουνά της Ημαθίας.
Στο φετινό ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟ, συμμετείχαν πάνω από 20 ομάδες Εφέδρων από όλη την Ελλάδα, γεγονός που από μόνο του- παρόλη την οικονομική “κρίση” που μαστίζει την κοινωνία μας- περνά ενα μήνυμα ΕΝΟΤΗΤΑΣ και ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ που αποκτούν αργά μα σταθερά όλο και περισσότεροι εθελοντές Έφεδροι σε κάθε γωνία της Ελληνικής γης!
Για εμάς στον Σ.Σ.Α.Ε ο ετήσιος αυτός Αγώνας αποτελεί “Ορόσημο” αφού είναι η στιγμή που τα μέλη μας θέτουν σε “δοκιμασία” όλο το φάσμα των στρατιωτικών τους γνώσεων και της φυσικής τους ετοιμότητας τα οποία “χτίζουμε” συστηματικά καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους με εντατικά σεμινάρια, διαλέξεις, διαγωνίσματα, πρακτικές εκπαιδεύσεις και διήμερες ασκήσεις.
Έτσι και φέτος ο Σύλλογος μας πήρε μέρος στον Αγώνα με 22 άτομα ( δύο διαγωνιζόμενες περιπόλους και μια ομάδα “ Υποστηρίξεως”). Οι ομάδες μας διακρίθηκαν κερδίζοντας το Χρυσό μετάλλιο η μία και ένα χάλκινο μετάλλιο η άλλη. Ομως για εμάς τους “παλιούς” του Συλλόγου η χαρά ήταν διπλή αφού είδαμε μπροστά μας μια “νέα γενιά” να αναπτύσσεται και να στέκεται στα πόδια της πιστή στις ίδιες αρχές και αξίες του συλλόγου αλλά βασιζόμενη στις δικές της δυνάμεις!
Ως σύλλογος, πέρα από τις ευχάριστες αυτές διακρίσεις πιστεύουμε οτι σημασία δεν έχουν τόσο τα πρόσωπα που επιτελούν ένα έργο όσο το ίδιο το ‘Εργο. Και αυτό δεν ειναι αλλο απο την ενότητα του Ελληνικού Εφεδρικού κινήματος. Μια ενότητα που έρχεται μέσα από τη συνεκπαίδευση και τη συνεργασία Εφεδρικών ομάδων και συλλόγων οι οποίοι χωρίς “ακραίες φωνές” ή ιδιοτελή συμφέροντα επιθυμούν να ασκηθούν οι ίδιοι αλλα και να θυμίσουν στους συμπολίτες τον πανάρχαίο θεσμό του “Πολίτη Οπλίτη” που είναι έτοιμος να βοηθήσει Πατρίδα και συνανθρωπο σε κάθε δυσκολη στιγμή.
Η Ενότητα αυτη λοιπόν ενισχύθηκε και φέτος, αφού η Μητροπολιτική ΛΕΦΕΔ διοργάνωσε με ασφάλεια και επιτυχία έναν “δυνατό” και πετυχημένο Αγώνα εμψυχώνοντας το Εφεδρικό Κίνημα για άλλη μια φορά.
Φέτος, η δυσκολία των δοκιμασιών, η κόπωση, η βροχή αλλά ιδιαίτερα οι αναπάντεχες “ενέδρες” του “εχθρού” όχι μόνο δε λύγισαν αλλά αντίθετα πείσμωσαν και ένωσαν σαν μια γροθιά τους συμμετέχοντες εφέδρους. Ομάδες με Βολιώτες και Αθηναίους, Κορίνθιοι και Λαρισαίοι, Μακεδόνες, και Πελοποννήσιοι μαζί με Κύπριους και Κρητικούς. Όλοι μαζί με μια Ψυχή έσφιξαν τα δόντια και έτρεξαν πλάι πλάι στην “γραμμή εφόδου”, κάλυψαν ο ένας τα νώτα του άλλου στις θέσεις άμυνας και σήκωσαν στα χέρια τους τραυματίες τους για χιλιόμετρα, αρνούμενοι να τους αφήσουν στο έλεος του εχθρού.
Φέτος οι Έφεδροι έστειλαν ένα μήνυμα στον Ελληνικό Λαό που θα πρέπει να το λάβει υπ΄όψιν του.
Το μήνυμα ότι η ΝΙΚΗ προϋποθέτει την ΕΝΟΤΗΤΑ!

ΠΗΓΗ / ΠΕΡ-ΡΑ :  http://www.ssae.gr/news/2016/04/makedonomachos-2016-chriso-chalkino-metallio-gia-ton-ssae/