Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Α Σ Κ Η Σ Η Τ Η Σ Λ.Εφ.Ε.Δ. Χ Ι Ο Υ «Φατούρος Μονογιός»

ΠΗΓΗ :  Λ.Εφ.Ε.Δ. Χ Ι Ο Υ

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της Λ.Εφ.Ε.Δ . Χίου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Μαιου 2016 απογευματινές ώρες και σε προκαθορισμένο χώρο ο οποίος χρησιμοποιήθηκε ως πεδίο ασκήσεων εκπαίδευση στην οργάνωσης πρόχειρου ελικοδρομίου επί εχθρικού εδάφους από περίπολο μάχης με την ονομασία *Φατούρος Μονογιός* Για την Ιστορία, ο Ιωάννης Φατούρος από τα Θυμιανά και ο Κων/νος Μονογιός από το Νεχώρι κατάφεραν να θανατώσουν αρκετούς από τους Τούρκους και έπεσαν μαχόμενοι στα ρήγματα του τείχους της Μονής του Αγίου Μηνά .

Η εκπαίδευση περιλάμβανε τα αντικείμενα οργάνωσης περιπόλου από πλευράς κατανομής καθηκόντων και υλικών , ασφάλεια του χώρου εγκατάσταση- διαμονή του περιπόλου εκλογή του χώρου του ελικοδρομίου οργάνωση του χώρου και ασφάλεια αυτού , καθώς και όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την προσέγγιση –προσγείωση και απογείωση του ελικοπτέρου όπου και η αποστολή περατώθηκε.

 H ομάδα κινήθηκε μετά από πορεία στην περιοχή με:
• αυτάρκεια σε επιμελητεία για 2 ημέρες
 • αρτιότητα του ατομικού εξοπλισμού
• ικανότητα αυτόνομης δράσης ως μία οργανική μονάδα
• ικανότητα για άμεση ανάληψη αποστολής και διεξαγωγής της επιχείρησης στην οργάνωση πρόχειρου ελικοδρομίου.


Ανάλυση της αποστολής της περιπόλου από τον Περιπολάρχη.

 Κατανομή καθηκόντων στους άνδρες της περιπόλου Συντονισμός - Επίλυση Αποριών - Τελευταίες λεπτομέρειες αποστολής

 Εκτέλεση Αναγνωρίσεων Περιμετρική Ασφάλεια του ΑΝΣΚ Αποκοπή Δρομολογίου από Χειριστή SMAW rocket launcher) SMAW εκτοξευτή

Τμήμα υποστήριξης ενέργειας της περιπόλου από Χειριστή ελαφρού πολυβόλου τύπου MINIMI της βελγικής FN Herstral με διόπτρες νυκτερινής σκόπευσης όταν χρειαστεί .

Σηματοδοσία από σηματωρό για την κατεύθυνση του Ελικοπτέρου στο πρόχειρο ελικοδρόμιο (Ανάληψη της καθοδήγησης του ελικοπτέρου από τον σηματωρό).

Σηματοδοσία από σηματωρό για την κατεύθυνση του Ελικοπτέρου στο πρόχειρο ελικοδρόμιο (Κίνηση ελικοπτέρου προς τα εμπρός)

Σηματοδοσία από σηματωρό για την κατεύθυνση του Ελικοπτέρου στο πρόχειρο ελικοδρόμιο (Αιώρηση ελικοπτέρου)


 Σηματοδοσία από σηματωρό για την κατεύθυνση του Ελικοπτέρου στο πρόχειρο ελικοδρόμιο (Προσγείωση ελικοπτέρου)