Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΕΘΑ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΕΕΘΑ ΥΠ΄ΑΡΙΘΜΟΝ 07/2010).


Ανακοινώνεται ότι ολοκληρώθηκε στις 27 Ιαν 2010 η Σύνοδος της Στρατιωτικής Επιτροπής (MC) του ΝΑΤΟ, η οποία επικεντρώθηκε σε θέματα τρεχουσών επιχειρήσεων, με έμφαση στην ΚFOR και ISAF και στο Στρατηγικό Δόγμα του ΝΑΤΟ (Strategic Concept).

Στο περιθώριο της Συνόδου στις Βρυξέλλες, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος, συνάντησε στις 26 Ιανουαρίου τον Ουκρανό Αρχηγό Ενόπλων Δυνάμεων Στρατηγό Ivan Svyda, με τον οποίο συζήτησε θέματα ελληνο-ουκρανικής στρατιωτικής συνεργασίας.

Επιπλέον, την ίδια ημέρα, συναντήθηκε με το Διοικητή της Διοίκησης των Διακλαδικών Συμμαχικών Δυνάμεων Νεαπόλεως (Commander Joint Force Command Naples) Ναύαρχο Mark Fitzgerald, με τον οποίο ανταλλάχθηκαν απόψεις που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους στη Συμμαχία.

Την 27 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην οποία συμμετείχαν ο Προεδρεύων της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ (Military Committee) Ναύαρχο Giampaolo Di Paola, ο Διοικητής της Διοίκησης των Συμμαχικών Δυνάμεων Ευρώπης (Supreme Allied Commander, Europe) Ναύαρχο James Stavridis και ο Τούρκος Αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων Στρατηγός İlker Başbuğ. Η συζήτηση, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, επικεντρώθηκε σε θέματα σχετικά με τη Νέα Δομή Διοίκησης του ΝΑΤΟ.

Την ίδια ημέρα έγινε συνάντηση με τον Αρμένιο Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων Αντιστράτηγο Yuri Khatchaturov, όπου συζητήθηκε το Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας των δύο χωρών.