Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

ΑΡΘΡΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΕΦΕΔΡΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ ΣΤΟ http://cerebrux.comli.com.


Ένας Linux’ας… Έφεδρος Αξιωματικός

Πέρασαν 7 μήνες από την τελευταία αρθρογράφηση στο blog μου και τα συναισθήματα είναι ανάμικτα όταν καταπιάνεσαι πάλι με το παραμελημένο για τόσο διάστημα δημιούργημά σου. Η πρώτη κίνηση ήταν να αναβαθμίσω την “μηχανή” του στην τελευταία σταθερή έκδοση που κυκλοφορεί. Το Wordpress λοιπόν από την έκδοση 2.7 που την άφησα τελευταία φορά έχει φτάσει στην έκδοση 2.9 με νέα χαρακτηριστικά και διορθώσεις.

Μέχρι εδώ όλα καλά… Κάναμε την αναβάθμιση εκ των έσω, συμμαζέψαμε και ξεσκονίσαμε το ¨κτίσμα¨, αλλά τι γράφει κάνεις μετά από τόσο καιρό σκουριάς στο ιστολόγιο του ; Τι ποιο απλό να γράψει για το πού ήταν (είναι) τόσο καιρό. Στις 19 Μαΐου παρουσιάστηκα στην Σταυρούπολη Ξάνθης για να εκπληρώσω την θητεία μου. Εκεί δήλωσα, μια και είχα ένδειξη ΥΕΑ να εκπαιδευτώ ως Έφεδρος Αξιωματικός. Μετά από 2 εβδομάδες στο κέντρο πήρα πορεία για Κρήτη να παρουσιαστώ στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού. Η γνωστή και με τα αρχικά της, Σ.Ε.Α.Π., είναι στρατιωτική σχολή όπου εκπαιδεύονται οι Υποψήφιοι Έφεδροι Αξιωματικοί (ΥΕΑ) Ελλάδας και Κύπρου προκειμένου να πάρουν το βαθμό του Δόκιμου Εφέδρου Αξιωματικού (ΔΕΑ). Βρίσκεται στο Ηράκλειο της Κρήτης και η φοίτηση διαρκεί τέσσερις μήνες. Η τετράμηνη θητεία χωρίζεται σε δύο μέρη. Το πρώτο δίμηνο (αλφάς ή άλφα, Α΄ΥΕΑ ή ΥΕΑ/Α, διοικούμενοι) είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος, αφού σε γενικές γραμμές ‘ανήκεις’ στους Υ.Ε.Α. Β’ και το δεύτερο (βητάς, Β΄ΥΕΑ ή ΥΕΑ/Β, διοικούντες).

Η φοίτηση στην Σ.Ε.Α.Π. περιλαμβάνει καθημερινή άσκηση:

Ασκήσεις πειθαρχίας και ακριβείας
Εκπαίδευση σε όλα τα όπλα του πεζικού
Θεωρητική κατάρτιση στο αμφιθέατρο πάνω σε στρατιωτικά, τακτικά και στρατηγικά θέματα.
και πολύ τρέξιμο… απαγορεύεται το περπάτημα….

Κάθε μήνα ο ΥΕΑ δίνει γραπτές εξετάσεις στα κεφάλαια που εκπαιδεύτηκε και με βάση την βαθμολογία του κρίνεται η “αρχαιότητά” του στο Τάγμα. Με βάση αυτές τις αρχαιότητες η ΥΕΑ παίρνουν βαθμό Αρχιλοχία-Αρχηγός, Επιλοχία-Υπαρχηγός, Λοχίες και Δεκανείς για να διοικήσουν τους ΥΕΑ/Α και ΥΕΑ/Β. Προσωπικά στο δεύτερο διαγώνισμα έγινα Δεκανέας και στο τελευταίο Λοχίας και αποφοίτησα 11τος στους 153 από την ΣΕΑΠ. Οι μαθητές της Σ.Ε.Α.Π. με το τέλος της εκπαίδευσής τους ονομάζονται Δόκιμοι Έφεδροι Αξιωματικοί (Δ.Ε.Α.) και ειδικεύονται για 1 μήνα σε μία απο τις 5 κατηγορίες:

Τυφεκιοφόρος Μηχανοκίνητου Πεζικού
Ολμιστής
Αντιαρματιστής μεγάλου βεληνεκούς
Αντιαρματιστής μεσαίου βεληνεκούς
Πολυβολητής

Έπειτα απο τη ειδίκευση τοποθετούνται στις μονάδες πεζικού του Στρατού Ξηράς. Ικανός αριθμός Εφέδρων Αξιωματικών προεπιλέγονται, εκπαιδεύονται και επανδρώνουν τις Ειδικές Δυνάμεις ως αλεξιπτωτιστές, καταδρομείς, πεζοναύτες. Στις μονάδες συνήθως τους ανατίθενται καθήκοντα διμοιρίτη (επικεφαλής διμοιρίας) και υπηρεσίες αξιωματικών (αξιωματικός υπηρεσίας μονάδας κλπ.). Απολύονται από τις τάξεις του στρατού ως έφεδροι Ανθυπολοχαγοί ενώ στην εφεδρεία, φτάνουν μέχρι τον βαθμό του Ταγματάρχη.
Αυτή τη στιγμή εκπληρώνω την θητεία μου ως διμοιρίτης στο 645 ΜΚ/ΤΠ στο Πετροχώρι τις Ξάνθης.
Όπως είχα γράψει και στην παρέα μου εκεί στο http://www.linuxformat.gr/ ήταν μακράν μια απο τις καλύτερες επιλογές που έχω κάνει στη ζωή μου (εκτός απο το να έχω Linux ) να εκπληρώσω την θητεία μου ως Έφεδρος Αξιωματικός.
Εύχομαι καλή χρονιά με υγεία και εκπλήρωση των επιθυμιών σε όλους σας.
ΣΧΟΛΙΟ « ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ » : ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΑΣΜΑΤΑ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΑΣ ΣΙΔΕΡΟΚΕΦΑΛΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΘΗΤΕΙΑ.