Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Π.ΕΝ.ΕΦ.Υ.Ο. - Πανελλήνιος Στρατιωτικός Αγώνας – Άσκηση «ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ / MACEDONIAN FIGHTER 2011».


ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ 2011 MACEDONIAN FIGHTER 2011

Με απόλυτη επιτυχία (δεδομένων των απροόπτων της τελευταίας στιγμής και της έλλειψης υποστήριξης από το Στράτευμα) διοργανώθηκε από 6 ως 8 Μαΐου στη Μ. Παναγιά Χαλκιδικής από τους συναδέλφους της ΛΕΦΕΔ ο 4ος Πανελλήνιος Στρατιωτικός Αγώνας – Άσκηση «ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ / MACEDONIAN FIGHTER 2011». Η Ένωσή μας έλαβε μέρος για 3η συνεχή χρονιά, μη έχοντας λείψει από κανέναν ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟ από συστάσεώς της (3/3), καθώς η συγκεκριμένη διοργάνωση έχει καθιερωθεί στη συνείδηση των Εθελοντών Εφέδρων ως το γεγονός της χρονιάς.

Φέτος είχαμε τη δυνατότητα να συνεισφέρουμε και στην Οργανωτική Επιτροπή αναλαμβάνοντας την επάνδρωση του ΣΤΕΚ «μεταφοράς τραυματία». Το ΣΤΕΚ επιμελήθηκε μέλος μας με πολυετή δράση στο χώρο της Εθελοντικής Εφεδρείας, ο οποίος είχε την τιμή να συνεργαστεί με μέλη της Ο.Ε. όπως ο Sir John McAleese (ex SAS), μια εμπειρία που σίγουρα δεν πρόκειται να ξεχάσει.

Ως προς το διαγωνιστικό μέρος, συμμετείχαμε με δύο ομάδες – περιπόλους «ΠΕΝΕΦΥΟ 1 –ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ» και «ΠΕΝΕΦΥΟ 2 – ΚΙΜΩΝ», ενώ μέλος μας συμμετείχε στην ομάδα των συναδέλφων της ΛΕΦΕΔ Τριπόλεως με την ονομασία «ΠΕΛΟΨ». Οι Ομάδες μας περπάτησαν περί τα 30χλμ. και 20χλμ., αντίστοιχα, καλύπτοντας όλα τα ΣΤΕΚ (και οι δύο μαζί), γεγονός που επέτρεψε την ανταλλαγή των εξαιρετικών εμπειριών και γνώσεων που αποκόμισε κάθε Ομάδα στην απενημέρωση που ακολούθησε. Φυσικά, όλοι θα ήθελαν να έχουν περάσει από όλα τα ΣΤΕΚ, κάτι που, όμως, για φέτος ήταν αντικειμενικά αδύνατον.

Η προσπάθεια τόσο των συμμετασχόντων που ήρθαν από όλες τις γωνιές της πατρίδος μας, όσο και των διοργανωτών που με στόχο την καθιέρωση του ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΥ ως διεθνούς διοργανώσεως ανέβασαν κατά πολύ το επίπεδο με τα αντικείμενα και τους αξιολογητές των ΣΤΕΚ, είναι παραπάνω από αξιέπαινη. Ευχόμαστε, ο στόχος αυτός να επιτευχθεί του χρόνου.

Κλείνοντας, ευχαριστούμε την Ι.Μ. Μεγάλης Παναγίας για τη φιλοξενία και τους φανερούς και αφανείς συντελεστές στην επιτυχία της Άσκησης, συγχαίρουμε όλους τους συναδέλφους και ανανεώνουμε το ραντεβού για του χρόνου, πρώτα ο Θεός, επαναλαμβάνοντας το σύνθημα του φετινού ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΥ:

Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ