Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Σ.Ε.Α.Ν. ΣΑΜΟΥ ΣΤΗΝ Λ.ΕΦ.Ε.Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ,



Εκ μέρους του Προέδρου και των μελών του Σ.Ε.Α.Ν. Σάμου θέλω να ευχαριστήσω τη Λ.ΕΦ.Ε.Δ. για την πρόσκληση να συμμετάσχουμε στην άσκηση ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ 2011. Λόγω εργασίας και ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν θα μπορέσουμε να παραβρεθούμε , αλλά θέλουμε να συγχαρούμε όλους όσους στελεχώνουν τη λέσχη για τις πρωτοβουλίες, τις δραστηριότητες και την προσφορά τους στην εφεδρεία. Σας βεβαιώνουμε ότι ο στόχος και ο σκοπός μας είναι ο ίδιος, η ενδυνάμωση και η εκπαίδευση του άξιου έμψυχου υλικού της εφεδρείας. Είμαστε εδώ, οι έφεδροι Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί και εθνοφύλακες ενωμένοι και πειθαρχημένοι οποιαδήποτε ώρα και στιγμή να φυλάξουμε τις θερμοπύλες της νεότερης ιστορίας, να υπερασπίσουμε τα ιερά χώματα, τα ιδανικά της φυλής και να κρατήσουμε ψηλά τη Σημαία, την εθνική μας ταυτότητα και το μεγαλείο της Πατρίδας.

Είμαστε εδώ να στείλουμε μήνυμα στους καρεκλοκενταύρους της Α.Π.Ο.Ε.Α να ξυπνήσουν από τον ύπνο του δικαίου, να καταλάβουν ότι οι Σ.Ε.Α.Ν. της χώρας δεν είναι μόνο για εκδηλώσεις, συνεδριάσεις και κατάθεση στεφάνων σε εθνικές εορτές όπως πολλοί πιστεύουν. Οι στρατιωτική και πολιτική ηγεσία πρέπει να καταλάβουν επιτέλους την αξία και την προσφορά των εφέδρων.

Ο τόπος μας αλώνετε. Κάθε μέρα, εκχωρείται και ένα μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας σε διεθνείς οργανισμούς, ο ίδιος ραγιαδισμός, η ίδια ενδοτική λογική, που θα οδηγήσουν μαθηματικά στην περαιτέρω συρρίκνωση του Ελληνισμού και στην υποδούλωσή του σε μια νέα νέο-οθωμανική οντότητα, που ορθώνεται πλέον απειλητικά στα ανατολικά σύνορά μας. Οι εχθροί της Ελλάδος κύκλω περιπατούσι αυτής και απεργάζονται την εδαφική της ακεραιότητα . Στους σημερινούς καιρούς, όπου πλαστογραφείται η ιστορική αλήθεια για την Μακεδονία μας και συντηρούνται κρίσεις στο Αιγαίο, οι Εφ. Αξιωματικοί ξέρουν καλά, ότι τούτη η Πατρίδα, η Ελλάδα, σε ώρες της ανάγκης και του αγώνα, μετουσιώνεται ιστορικών αξιών και των κυριαρχικών της δικαίων, που τις κατοχυρώνει με θυσίες των Ενόπλων Δυνάμεών της και του Λαού της. Oι Εφ. Αξιωματικοί διαλέγονται με το παρελθόν του Έθνους, συνομιλούν με την ιστορία της Πατρίδας. Έτσι αναβαπτίζουν τη μνήμη τους, νιώθουν το βάρος και την ευθύνη της αποστολής τους, βεβαιώνουν την ύπαρξή τους και κραταιώνουν την εθνική τους αυτοσυνειδησία. Τιμούμε τους άνδρες εκείνους που θυσίασαν τη ζωή τους στην υπεράσπιση της πατρίδας, της ελευθερίας και των ιδανικών τους. Πιστεύουμε, ότι για την πατρίδα μας ο θεσμός του πολίτη - οπλίτη είναι η βάση του πατριωτισμού, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, του διαχρονικού πολιτισμού της, αλλά και η εγγύηση της εθνικής μας ομοψυχίας και ασφάλειας.

Σκοπός μας το «ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΙΣ» και «ΟΥ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΩ ΟΠΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ»


ΜΕ ΤΙΜΗ

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Ν. ΠΕΤΡΟΥ
ΕΦ. ΛΟΧΑΓΟΣ (ΠΖ)
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΣΕΑΝ ΣΑΜΟΥ