Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

ΕΔΟΠΑ της ΛΕΚ Ν.ΠΡΕΒΕΖΑΣ.




Συμμετοχή σε επιχείρηση διάσωσης Λαθρομεταναστών.

Σε επιχείρηση διάσωσης συμμετείχε η ΕΔΟΠΑ της ΛΕΚ Ν.ΠΡΕΒΕΖΑΣ , στην Θαλάσσια περιοχή Καναλίου, όταν ανατράπηκε σκάφος το οποίο θα μετέφερε λαθρομετανάστες από την Πρέβεζα στην Ιταλία.
Συγκεκριμένα στις 01.15 την 18η Μαΐου 2011 , σε σκάφος 7 μέτρων επιχείρησαν να επιβιβαστούν 24 λαθρομετανάστες για να μεταφερθούν στην Ιταλία. Στην προσπάθεια επιβίβασης και λόγω του κύματος το σκάφος ανατράπηκε με αποτέλεσμα όλοι οι επιβαίνοντες να βρεθούν στην θάλασσα.
Το λιμεναρχείο Πρέβεζας ξεκίνησε επιχείρηση διάσωσης για τους λαθρομετανάστες.
Στις 01.45 το λιμεναρχείο Πρέβεζας ειδοποιεί την ΕΔΟΠΑ για την συμμετοχή της στην επιχείρηση διάσωσης . Στον τόπο του ναυαγίου μετέβη 4μελές ομάδα της ΕΔΟΠΑ , όπου πληροφορείτε τον θάνατο ενός 48χρονου και ότι αγνοούνται δύο δίδυμα αδελφάκια 8 χρονών. Οι αυτοδύτες της ΕΔΟΠΑ πραγματοποιούν νυχτερινή κατάδυση για να ελέγξουν το αναποδογυρισμένο πλοίο καθώς και την ευρύτερη θαλάσσια περιοχή. Στις 05.15 εντοπίζετε σε απόσταση 30 μέτρων από το σκάφος το νεκρό αγοράκι , το οποίο είχε εγκλωβιστεί σε σχισμή βράχου στον πυθμένα. Η σωρός του αγοριού ανασύρεται από τα μέλη της ΕΔΟΠΑ και την παραλαμβάνει το πλήρωμα του ΕΚΑΒ για την μεταφορά του στο νοσοκομείο Πρέβεζας όπου έχουν μεταφερθεί όλοι οι λαθρομετανάστες καθώς και ο νεκρός άντρας. Οι έρευνες συνεχίζονται για την ανεύρεση του άλλου αγοριού με την συμμετοχή ελικοπτέρου SUPER PUMA σκαφών


Συμμετοχή στο 1ο MTB OPEN ΖΑΛΟΓΓΟ 2011.

Την Κυριακή 22 Μαίου 2011 η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας συμμετείχε με την Ειδική Διασωστική Ομάδα Πολλαπλών Αποστολών ( ΕΔΟΠΑ ) στο 1ο MTB OPEN ΖΑΛΟΓΓΟ 2011 που πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Ζαλόγγου και συγκεκριμένα στον Παλαιό Ωρωπό. Η διαδρομή μήκους 42 χιλιομέτρων περιελάμβανε δύσκολα μονοπάτια , ανηφόρες και κατηφόρες σε χωμάτινη διαδρομή.
Η ΕΔΟΠΑ μετείχε με 11μελές ομάδα , 3 οχήματα 4Χ4, ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό , κατανεμειμένα στα δύσκολα κομμάτια του αγώνα. Συγκεκριμένα: το τεχνικό μονοπάτι της διαδρομής μήκους 2 χιλιομέτρων καλύφθηκε από 3 ομάδες των δύο ατόμων οι οποίες είχαν τον έλεγχο της εισόδου και εξόδου των αθλητών στο μονοπάτι . Στην μεγάλη κατηφόρα του αγώνα ύπήρχε ομάδα 3 ατόμων, ενώ υπήρχε και μια ομάδα 2 ατόμων η οποία είχε ως αποστολή την μεταφορά τυχόν τραυματιών αθλητών με το διασωστικό όχημα της ΛΕΚ.
Η ΕΔΟΠΑ ανέλαβε την κάλυψη του αγώνα σε θέματα Α΄ Βοηθειών, και χρειάστηκε να προσφέρει τις υπηρεσίες 3 φορές σε αθλητές.
Η ΕΔΟΠΑ εκφράζει τις ευχαριστίες της, στους διοργανωτές για την άψογη διοργάνωση, στους αθλητές για την προσπάθεια τους και την αποδοχή από μέρους τους των ενεργειών της ομάδας, καθώς και στο ΕΚΑΒ Πρέβεζας για την άψογη συνεργασία τους, στην περίπτωση που χρειάστηκε να συνεργαστούν για την μεταφορά τραυματία.
Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας θα βρίσκετε πάντα αρρωγός σε τέτοιες εκδηλώσεις με όλες τις δυνάμεις βοηθώντας τις προσπάθειες που γίνονται για την αναδειξη της περιοχης μασ και του αθλητισμου.