Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Επίσκεψη Π.ΕΝ.ΕΦ.Υ.Ο- Π.Ο.Ε.ΕΦ.Ε.Δ στη ΣΧΟΛΗ ΠΕΖΙΚΟΥ.



Κατόπιν εγκρίσεως σχετικού αιτήματος της ΠΕΝΕΦΥΟ, μέλη της Π.Ο.Ε.ΕΦ.Ε.Δ (ΠΕΝΕΦΥΟ, ΛΕΦΕΔ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΣΕΕΔΑ) επισκέφθηκαν στις 12.05.2014 τη Σχολή Πεζικού στη Χαλκίδα.
Στο πλαίσιο της επισκέψεως οι Εθελοντές Έφεδροι, ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις γύρω από τον πρόγραμμα του Μελλοντικού Μαχητή Πεζικού και τις προοπτικές του Όπλου. Παράλληλα τους δόθηκε η ευκαιρία να ενημερώσουν για τις δραστηριότητες της Ομοσπονδίας και να παρουσιάσουν τις δικές τους προτάσεις, περί του Σύγχρονου Μαχητή Πεζικού. 
 



Έτσι, μέλη της ΠΕΝΕΦΥΟ, παρουσίασαν τέσσερις βασικές διαμορφώσεις για τον Σύγχρονο Μαχητή Πεζικού του ΕΣ, βάση των εμπειριών τους από την εκπαίδευση και τη συμμετοχή τους σε στρατιωτικούς αγώνες.

Βασικά σημεία της προτάσεως ήταν:

α) η υιοθέτηση Σακιδίου Μακράς Διαβιώσεως, το οποίο θα προσδώσει ικανοποιητική αυτονομία και εργονομία στην επιχειρησιακή ικανότητα του Μαχητή ΠΖ,
β) η υιοθέτηση εξάρτυσης τύπου chest rig που προσφέρει εργονομία σε οχήματα και κτίρια, ενώ επιτρέπει την άνετη μεταφορά του ΣΜΔ,
γ) η υιοθέτηση, παράλληλα με την καθιερωμένη στολή παραλλαγής του ΕΣ (greek lizard), στολής παραλλαγής τύπου ΜULTICAM/MTP, η οποία ενδείκνυται για ορισμένες περιοχές και εποχές στη χώρα μας, καθώς και για ΣΕΑΕ,
δ) η σε μεγαλύτερο ποσοστό και εξειδικευμένη εκπαίδευση του ΠΕΖΙΚΟΥ σε ΣΕΑΕ, με βάση τα σύγχρονα διδάγματα από πολεμικές συγκρούσεις με τη χρήση αναλόγων υλικών.






 
Ακολούθησε ξενάγηση στην Αίθουσα Τελετών, στο Μουσείο της Σχολής και δεξίωση από τον Διοικητή της Σχολής Υποστράτηγο Δ. Μήττα, στον οποίο παραδόθηκε το Εγχειρίδιο Εκπαιδεύσεως του Βασικού Σχολείου Μαχητού της Ενώσεως και αναμνηστική πλακέτα με τον θυρεό της Ομοσπονδίας. 
 





Εκ μέρους της Π.ΕΝ.ΕΦ.Υ.Ο – Π.Ο.Ε.ΕΦ.Ε.Δ. ευχαριστούμε θερμά το ΓΕΣ για την έγκριση της επισκέψεως, τον Διοικητή, τον Υποδιοικητή και τα Στελέχη της Σχολής για τη θερμή φιλοξενία, τους οποίους και συγχαίρουμε για το πολύτιμο έργο που επιτελούν για την Εθνική Άμυνα και Ασφάλεια.