Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΦΕΔΡΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ & ΟΠΛΙΤΩΝ. Επίσκεψη Π.ΕΝ.ΕΦ.Υ.Ο. στο ΚΕΤΘ.
Μέλη της Π.ΕΝ.ΕΦ.Υ.Ο. επισκέφθηκαν την περασμένη εβδομάδα το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Τεθωρακισμένων (ΚΕΤΘ), όπου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις τεχνολογικές και τακτικές εξελίξεις όσον αφορά το Όπλο των Τεθωρακισμένων στο σύγχρονο πεδίο μάχης. Για κάποιους από εμάς η επαφή με το, αναμφισβήτητα, επιβλητικό αυτό Όπλο ήταν πρωτόγνωρη και σίγουρα εντυπωσιακή, ενώ για σε άλλους ξύπνησε συγκινητικές αναμνήσεις από τη θητεία τους.
Η υποδοχή από τα Στελέχη και τον Διοικητή του ΚΕΤΘ ήταν περισσότερο από εγκάρδια και μας έκανε να αισθανθούμε ότι βρισκόμαστε σε έναν πολύ οικείο χώρο, έστω κι αν οι περισσότεροι από εμάς επισκεπτόμαστε στο ΚΕΤΘ για πρώτη φορά.
Τη θερμή υποδοχή από τον κ. Επίλαρχο που είχε επιφορτιστεί με την ξενάγησή μας διαδέχθηκε η συνάντηση και οι αναμνηστικές φωτογραφήσεις με τον κ. Υποδιοικητή και τον κ. Διοικητή του Κέντρου. Η ενημέρωση ξεκίνησε με την ενημέρωση για το Όπλο του ΙΠ-ΤΘ και του ΚΕΤΘ με τη χρήση πολυμέσων, ενώ ο κ. Διοικητής ήταν πρόθυμος να επιλύσει κάθε σχετική απορία μας. Ακολούθησε παρουσίαση των εκπαιδευτικών εξομοιωτών και των διαφόρων τύπων αρμάτων που έχουν κατά καιρούς χρησιμοποιηθεί ή χρησιμοποιούνται από τις Δυνάμεις Τεθωρακισμένων. Κλείνοντας την επίσκεψη με την παρουσίαση του LEO2HEL, δεν μπορούσαμε παρά να φύγουμε ιδιαίτερα υπερήφανοι τόσο για το ελληνικό αρματικό οπλοστάσιο, όσο κυρίως για το ανθρώπινο δυναμικό που κινεί, συντηρεί και αν απαιτηθεί θα δώσει τη νικηφόρα μάχη με αυτά τα άρματα, καθώς όπως μας τόνισαν επανειλλημμένως οι οικοδεσπότες μας «το καλύτερο άρμα είναι αυτό που έχει το καλύτερο πλήρωμα», ρήση που αποτελεί αξίωμα και γνώμονα για την άριστη εκπαίδευση που λαμβάνουν στρατεύσιμοι και μόνιμοι στο ΚΕΤΘ.
Ευχαριστούμε θερμά το ΓΕΣ για την έγκριση του αιτήματός μας, τον Διοικητή κ. Β.Δ., τον κ. Υποδιοικητή, τον κ. Επίλαρχο και τα άλλα Στελέχη του ΚΕΤΘ για τη φιλοξενία και τη συνεργασία. Εις το επανιδείν!
 


ΠΗΓΗ : ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΦΕΔΡΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ & ΟΠΛΙΤΩΝ.