Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

ΘΕΜΑ: Αξιοποίηση Εφεδρείας Ενόπλων Δυνάμεων !

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΞΙΟΤΙΜΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΘΕΜΑ: Αξιοποίηση Εφεδρείας Ενόπλων Δυνάμεων

Ως γνωστόν στην χώρα μας δραστηριοποιούνται πολλές αναγνωρισμένες από το κράτος Λέσχες και Σύλλογοι Εφέδρων, οι οποίοι πέραν από την σημαντική κοινωνική τους προσφορά όπως συμμετοχή σε κατάσβεση πυρκαϊών, συμμετοχή σε αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, διάσωση τραυματισμένων συνάνθρωπων μας, δημιουργία τραπεζών αίματος, εθελοντική προστασία δασών, αναδασώσεις κτλ, αποτελούν επιπλέον και μια έτοιμη εφεδρεία των ΕΔ σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Επιπλέον οι Λέσχες και οι Σύλλογοι Εφέδρων Καταδρομέων λόγω του υψηλού αισθήματος καθήκοντος, του άριστου ηθικού αλλά κυρίως λόγω της συνεχούς εκπαιδεύσεως τους σε στρατιωτικά και αθλητικά αντικείμενα έχουν διακριθεί πολλάκις τόσο σε εγχώριους όσο και σε διεθνείς αγώνες στρατιωτικού αθλητισμού, αλεξιπτωτισμού, καταδύσεων κτλ. Οι Σύλλογοι και οι Λέσχες Εφέδρων εμπνεόμενοι από το υψηλό αίσθημα εθελοντισμού προσφέρουν οικειοθελώς τις υπηρεσίες τους στην κοινωνία χωρίς να έχουν την παραμικρή υλική και ηθική συμπαράσταση εκ μέρους της Πολιτείας.

Καθίσταται σαφές πως μια στενή συνεργασία σε επίπεδο εκπαιδεύσεως, ειδικών σεμιναρίων σε αντικείμενα (πχ Πρώτες Βοήθειες, επικοινωνίες, προσανατολισμός κτλ), συμμετοχής σε ΤΑΜΣ, αλλά και μια γενικότερη ηθική και υλική βοήθεια εκ μέρους του κράτους προς τις Λέσχες Εφέδρων θα είχε πολλαπλά οφέλη τόσο για τις Ένοπλες Δυνάμεις όσο και για την κοινωνία γενικότερα.

Συνεπώς ερωτάσθε,

Α) Για ποιους λόγους μέχρι σήμερα δεν υπάρχει θεσμοθετημένη συνεργασία μεταξύ του ΥΠΕΘΑ και των Εφέδρων;


Β) Πως προτίθεστε να αξιοποιήσετε την Εφεδρεία των ΕΔ, και ειδικά τις δραστήριες Λέσχες και Συλλόγους των Εφέδρων Καταδρομέων;

Αθήνα 20.07.2010

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Αθανάσιος Πλεύρης, Βουλευτής Α’ Αθηνών

Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης, Βουλευτής Β’ Αθηνών