Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Υπερμαραθώνιος 200 Χιλιομέτρων μετά φόρτου, Π.Σ.Ε.Ε.Δ. Σ.Α.Κ. – Περίπολος Μακράς Ακτίνας Δράσης


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ
Σύνδεσμος Αναγνωρισμένος και Εποπτευόμενος από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ν.4089/60
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Υπερμαραθώνιος 200 Χιλιομέτρων μετά φόρτου, Αθηναίων Εφέδρων Καταδρομέων – Περίπολος Μακράς Ακτίνας Δράσης.
«Οι επίλεκτοι μπορούν να γίνουν ακόμη καλύτεροι».
Για τρίτη συναπτή χρονιά οι Έφεδροι Ενεργοί Πολίτες-Οπλίτες του Π.Σ.Ε.Ε.Δ./Σ.Α.Κ. εμφορούμενοι από το Καταδρομικό πνεύμα στην πιο απόλυτη του έκφραση, αναμετρώνται με το ακατόρθωτο, σε μια μοναδικών διαστάσεων και χαρακτήρα πορεία – Περίπολο Μακράς Ακτίνας Δράσης, μέσα από τα βουνά της Στερεάς Ελλάδας τούτη τη φορά, σε πείσμα της κατήφειας των ημερών (Τρόϊκα, ΔΝΤ, Μνημόνια), του εφησυχασμού και της παρακμιακής ατμόσφαιρας, έμπλεοι αισιοδοξίας για το μέλλον και γεμάτοι πίστη στις δυνατότητες του Έλληνα που είναι αποφασισμένος να κατισχύσει των πάσης φύσεως αντιξοοτήτων.
Στο πλαίσιο αυτής της «δια του παραδείγματος» αντιμετώπισης των φαινομενικά ανυπέρβλητων δυσκολιών της καθημερινότητας, ο Π.Σ.Ε.Ε.Δ/Σ.Α.Κ , διοργανώνει μεταξύ 28ης Αυγούστου και 2ας Σεπτεμβρίου 2012, τον «3οΥπερμαραθώνιο – Περίπολο Μακράς Ακτίνας Δράσης», εγχείρημα μνημειώδες, αφού καλύπτει μια απόσταση 200 χιλιομέτρων, με αφετηρία τον ιερό χώρο των Δελφών στην αγκαλιά του ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ, και δια μέσου των ορέων ΚΙΡΦΗ, ΕΛΙΚΩΝ, ΚΙΘΑΙΡΩΝ, ΠΑΣΤΡΑ, θα έχει κατάληξη την ΠΑΡΝΗΘΑ.


Η πορεία στην οποία θα συμμετάσχουν Αθηναίοι Καταδρομείς, Έφεδροι Πολίτες - Οπλίτες, με μέσο όρο ηλικίας άνω των 40 ετών («ο παλιός είναι αλλιώς»), είναι πρωτοφανής και πρωτοποριακή στον χαρακτήρα της, αφού όχι μόνο ακολουθεί εξ ολοκλήρου ορεινά μονοπάτια και διαδρομές, αλλά προσδίδει και νέες διαστάσεις με την χάραξη Νέων μονοπατιών, απαραίτητων στην Δασοπυρόσβεση, δράσεις αναγκαίες για τη χώρα μας που μαστίζεται από δυσπρόσιτες Δασικές πυρκαϊές.
Να σημειωθεί επίσης ότι η πορεία υπερβαίνει σε πολλά σημεία, ακόμη και τις ανάλογες δραστηριότητες του εν ενεργεία Στρατεύματος ανεβάζοντας παράλληλα και τον πήχη της σκληρής δοκιμασίας των επιλέκτων
Ο φετινός «Υπερμαραθώνιος» έρχεται ως φυσική συνέχεια των απόλυτα επιτυχημένων προηγηθέντων «Υπερμαραθωνίων», αυτών του 2010 και του 2011, οι οποίοι διεξήχθησαν αντίστοιχα, στην περιοχή Ολύμπου-Κισσάβου-Μαυροβουνίου-Πηλίου (μεταξύ 14 και 17 Αυγούστου 2010, 130 χλμ συνολικά, με 9μελή ομάδα) καθώς και στην Δυτ. Μακεδονία (μεταξύ 14 και 17 Αυγούστου 2011, 120 χλμ. συνολικά και πάλι από 9μελή ομάδα).
Οι Αθηναίοι Έφεδροι Πολίτες - Οπλίτες- -Αθλητές, βαδίζοντας 15 ώρες καθημερινά, και καλύπτοντας 40 χλμ. ημερησίως,κατά κανόνα υπό συνθήκες καύσωνα, από βουνό σε βουνό, χωρίς ύπνο σχεδόν, εφοδιασμένοι με ξηρά τροφή και ότι πέραν αυτής τους προσφέρει η φύση, με υψομετρικές διακυμάνσεις απότομες που καταπονούν ακόμα και καταξιωμένους ορειβάτες, είχαν και έχουν σκοπό να καταδείξουν το Καταδρομικό πνεύμα (όποιος θέλει μπορεί και δεν εγκαταλείπει ποτέ τον αγώνα) , τον Εθελοντισμό , και την αξία του Εφεδρικού κινήματος,
  1.  

Ο Π.Σ.Ε.Ε.Δ/Σ.Α.Κ. πιστεύει ακράδαντα ότι το πνεύμα της ΕΥΨΥΧΙΑΣ που διέπει τους Υπερμαραθωνοδρόμους - μέλη του,είναι απαραίτητο συστατικό, για τον απλό Έλληνα, που αντιμετωπίζει μια μίζερη και καταθλιπτική καθημερινή οικονομική κατάσταση που απειλεί την ίδια την επιβίωση αυτού και της οικογένειας του, την αβεβαιότητα για το άδηλο μέλλον και την βάναυση καταπάτηση της αξιοπρέπειας του.
Για την αντιμετώπιση αυτής της πολυμέτωπης επίθεσης σε κεκτημένα και αξίες, χρειάζεται μια προσωπική αλλά και συλλογική Υπέρβαση, και ο Π.Σ.Ε.Ε.Δ./Σ.Α.Κ. αισθάνεται αφενός υπερήφανος για τους Έλληνες Εφέδρους των Ειδικών Δυνάμεων στο σύνολο τους, όσο και πεπεισμένος ότι δεν υφίστανται αξεπέραστα εμπόδια για όποιον γαλουχείται με το « Ο Τολμών Νικά».
Συγχαίρουμε τους νικητές-συμμετέχοντες του «Υπερμαραθωνίου 2012» και της Ζωής, και τους τιμούμε στις 2 Σεπτεμβρίου στην Πάρνηθα με την παρουσία της Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας
Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του Π.Σ.Ε.Ε.Δ./Σ.Α.Κ
ΤΘ 3142 ΤΚ 10210 ΑΘΗΝΑ Τηλ.  210- 3313155 210 3315335, Φαξ:  210 3311325 http://www.pseed.gr - emailpseed_sak@yahoo.gr