Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

GRENADIER 2012 - Λ.ΕΦ.Ε.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ.



Από τις 2-6 Ιουλίου 2012 διεξήχθη στη περιοχή Marwiessen της Νότιας Αυστρίας η ΤΑΜΣ GRENADIER 2012 που διοργανώνεται από τη Λέσχη Εφέδρων Βιέννης και τον Αυστριακό στρατό. Στην άσκηση έλαβαν μέρος 37 ομάδες από Ελλάδα, Αυστρία, Τσεχία, Φινλανδία, Δανία, Σουηδία, ΗΠΑ, Ολλανδία και Γερμανία. Η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από 2 περίπολα των 4 ανδρών έκαστο.

Η Δευτέρα 2 Ιουλίου ξεκίνησε με ένα στίβο μάχης μεταφοράς τραυματία (ανδρείκελο 80 κιλών) σε χρόνο κάτω των 5 λεπτών. Εν συνεχεία ακολούθησαν βολές με τυφέκιο ελεύθερου σκοπευτή σε απόσταση 300m με 4 φυσίγγια και εν συνεχεία γρήγορη κίνηση 6 χλμ όπου έγινε και αναγνώριση οπλικών συστημάτων και εν συνεχεία διαγώνισμα γνώσεων. Στην συνέχεια ακολούθησε εκπαίδευση στα εξής αντικείμενα:

Χρήση τυφεκίου SSG-69
Χρήση πολυβόλου MG-74
Χρήση πιστολιού Glock 17
Α’ Βοήθειες πεδίου μάχης
Ειρηνευτικές αποστολές
Μάχη σε Αστικό περιβάλλον

Την Τρίτη 3 Ιουλίου περιλάμβανε την Αλπική πορεία όπου όλοι οι Έλληνες έλαβαν το Edelweiss το διακριτικό των Αυστριακών Ορεινών Κυνηγών (Ορεινό Πεζικό).

Την Τετάρτη και τη Πέμπτη διαγωνίστηκαν σε διάφορα ΣΤΕΚ όπως
Διάβαση κολλήματος με χρήση σχοινιών
Στίβος προσανατολισμού
Κατάληψη πολυβολείου
Ειρηνευτικές Αποστολές
Αποστολές Συλλογής Πληροφοριών και Hearts & Minds
Αμυντικές Θέσεις Πεζικού
Βολές με τυφέκιο SSG-69
Βολές με πιστόλι Glock 17
A’ Βοήθειες πεδίου μάχης
Μάχη σε Αστικό Περιβάλλον

Γενικά η Άσκηση ήταν πολύ χρήσιμη για τους Έλληνες εφέδρους αφού εκπαιδεύτηκαν σε αντικείμενα που θα τους χρειαστούν στο σύγχρονο πεδίο μάχης και αποκομίσανε αρκετές γνώσεις από διδάγματα των Πολέμων του Αφγανιστάν και του Ιράκ.

Σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι η Λ.ΕΦ.Ε.Δ Αττικής συμμετείχε για 3η συνεχόμενη χρονιά.

Ευχόμαστε ο ΕΣ να μπορέσει να διοργανώσει παρόμοιες ασκήσεις στην Ελλάδα για την καλύτερη εκπαίδευση και αξιοποίηση των Εφέδρων.

ΠΗΓΗ : Λ.ΕΦ.Ε.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ - INTERNET.