Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

3η Μαραθώνια Νυκτερινή Λαμπαδηδρομία Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων «ΑΓΗΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ».ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ:
ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΔΗΜΟΥ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ, ΔΗΜΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ.
ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ:
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΩΝ ΛΕΦΕΔ

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, μέσα σε μία από τις σκληρότερες περιόδους, της σύγχρονης ιστορίας, για την Ελλάδα και τον κόσμο, με προκλήσεις και ανατροπές σε όλα τα επίπεδα - κοινωνικό, οικονομικό, πολιτιστικό, ηθικό και πνευματικό - ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΑΤΡΑΧΑΝΘΡΩΠΩΝ, δίνει το δικό του συμβολικό παρόν.
Για άλλη μία φορά σαλπίζουμε ένα ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ προς όλους όσους εξακολουθούν να συγκινούνται από τις πατρογονκές αρετές , προς όλους όσους αισθάνονται ακόμη ΖΩΝΤΑΝΟΙ , ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ, σε ένα αδυσώπητο κοσμικό αγώνα ...
Το Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2012, θα πραγματοποιήσουμε την 3η Μαραθώνια Νυκτερινή Λαμπαδηδρομία (ΑΓΗΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ), από την Αθήνα (Καλλιμάρμαρο) στο Μαραθώνα.
Η συγκέντρωση των αθλητών θα γίνει στο Καλλιμάρμαρο από 16.00 και η έναρξη της λαμπαδηδρομίας θα γίνει στις 18.00' και όπως τις προηγούμενες χρονιές θα ολοκληρωθεί στις 24.00 στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου του Δήμου Μαραθώνα.
Η Λαμπαδηδρομία αποτελεί ένα πνευματικό προσκλητήριο σάλπισμα των Βατραχανθρώπων προς Έλληνες και Φιλέλληνες, άνδρες , γυναίκες και εφήβους, για περισυλλογή εν κινήσει και δράση. Περισυλλογή αναφορικά με τα αίτια αποσύνθεσης των υγιών συνδέσμων των κοινωνιών και παρότρυνση προς δράση, με σχέδιο και νόημα.
Το «ΑΓΗΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ», θα διανύσει τη διαδρομή ως ομάδα , φέροντας, ως συμβολικό οπλισμό δάδες, σωματική ρώμη , ψυχικό σθένος και πνευματική αρετή και θα αποτελέσει τη δική μας συμβολή για να φωτίσουμε τη νύχτα , που σκεπάζει την Ελλάδα και τον Κόσμο, με ένα ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΥΡΦΟΡΟ ΒΕΛΟΣ, που διασχίζοντας τα ιερά χώματα της ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΗΣ, θα αναπέμψει για τρίτη φορά ΥΜΝΟ στις λησμονημένες πατρικές μας αρετές: Αρετή, Σοφία, Αγάπη, Ενότητα, Φιλία, Αγώνα, Πατρίδα, Χρέος, Θυσία, Ελευθερία, Προσφορά, Αλληλεγγύη.
Πληροφορίες:
1. Διενέργεια στις 6 Οκτωβρίου 2012: Συγκέντρωση από: 16.00 - Έναρξη : 18.00 - Λήξη: Περίπου 24.00.
Έναρξη: Παναθηναϊκό στάδιο (Καλλιμάρμαρο) - Τερματισμός: Δήμος Μαραθώνα (Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου).
Διαδρομή : Παναθηναϊκό Στάδιο - Λ. Βασ. Κωνσταντίνου - Λ. Βασ. Σοφίας, Λ. Μεσογείων, Λ. Μαραθώνος.
Συμμετέχοντες: Όλοι οι ενδιαφερόμενοι δρομείς θα τρέξουν σε άγημα, όλοι μαζί, με σταθερό κατά το δυνατόν ρυθμό προπόνησης, γύρω στα 7-8 χλμ/ώρα, σε δύο ή τρεις στίχους, αναλόγως της προσέλευσης.
Οι δρομείς, πρέπει να προσέλθουν στον τόπο έναρξης τουλάχιστον δύο (2) ώρες πριν την έναρξη της Λαμπαδηδρομίας.
Θα εξασφαλιστούν περιορισμένοι δαυλοί , οι δρομείς δε που θα τους φέρουν θα εναλλάσσονται κάθε χιλιόμετρο, ώστε όλοι να μεταφέρουν τη φλόγα σε κάποιο τμήμα της διαδρομής. Όποιος μπορεί να φέρει δικό του δαυλό, μπορεί να το πράξει και να εναλλάσσει αυτό με τα άτομα της σειράς του.
Οι δρομείς θα φέρουν αριθμούς, για το οπίσθιο μέρος της φανέλας , που θα χορηγηθούν από την οργανωτική επιτροπή, κατά την εγγραφή.
Προτιμώμενη ενδυμασία: Μαύρο σορτσάκι ή φόρμα και χακί , μαύρο ή μπλε σκούρο μπλουζάκι. Οι δρομείς ιδίως στρατιωτικοεφεδρικών σωματείων θα ήταν καλό να φέρουν μπλουζάκι του σωματείου τους.
Το ΑΓΗΜΑ θα συνοδεύουν οχήματα μελών του Συνδέσμου για λόγους ασφαλείας και ευελπιστούμε να έχουμε, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, τη συνδρομή και της Ελληνικής Αστυνομίας και Τροχαίας.
Στη διαδρομή θα γίνουν περιορισμένες στάσεις σε κόμβους των δήμων, που θα διατρέξουμε για ενυδάτωση: 1η: Στην έναρξη, Παναθηναϊκό στάδιο, Δήμος Αθηναίων. 2η : Λ. Μεσογείων , έμπροσθεν Πενταγώνου, Δήμος Παπάγου-Χολαργού. 3η : Λ. Μεσογείων, έμπροσθεν αγάλματος Περικλή, Δήμος Παπάγου-Χολαργού. 4η : Λ. Μεσογείων, έμπροσθεν πλατείας Αγ. Παρασκευής, Δήμος Αγ. Παρασκευής. 5η : Λ. Μαραθώνος, έμπροσθεν πλατείας Γέρακα, Δήμος Παλλήνης. 6η : Λ. Μαραθώνος, έμπροσθεν ΙΝ Κοιμήσεως Θεοτόκου, Δήμος Παλλήνης. 7η : Λ. Μαραθώνος, έμπροσθεν πλατείας και ΙΝ Αγ. Χριστοφόρου, Δήμος Ραφήνας - Πικερμίου. 8η : Λ. Μαραθώνος, στη διασταύρωση Ραφήνας, Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου. 9η : Λ. Μαραθώνος, έμπροσθεν πλατείας Ν. Μάκρης, Δήμος Μαραθώνα. 10η : Στο τέρμα, Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου, Δήμος Μαραθώνα.
Στη διαδρομή και στους κόμβους θα παρέχονται νερά και ενεργειακά ποτά. Κάθε συμμετέχων θα πρέπει να μεριμνήσει να φέρει μαζί του πρόσθετα υγρά και ενεργειακές τροφές, ανάλογα με τις ανάγκες του.
Στον τερματισμό θα παραδοθούν σε όλους τους τερματίσαντες δρομείς , που έτρεξαν όλη τη διαδρομή, αναμνηστικά και βεβαίωση συμμετοχής . Για την επάνοδο στην Αθήνα, όσων επιθυμούν , θα υπάρξει λεωφορείο , που θα αναχωρήσει μετά το πέρας της τελετής λήξης του αγώνα. Αν κάποιοι μπορούν να μεριμνήσουν για ίδιο μέσο επιστροφής, αυτό θα βοηθήσει στην περίπτωση μεγάλης προσέλευσης.
Για τους φίλους, που θα περιμένουν στο Μαραθώνα, ο Δήμος Μαραθώνα θα διαθέσει το Μουσείο του, με προβολές , ξεναγό και σπάνια εκθέματα των Μαραθωνίων και Μαραθωνοδρόμων και ελεύθερη είσοδο. Είναι μία μοναδική ευκαιρία να ταξιδέψετε μέσα στην ιστορική και αθλητική μας παράδοση διαδίδοντας έτσι ακόμη περισσότερο το πνεύμα του Μαραθώνα.

Διαδικαστικά:
1. Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν οφείλουν να αποστείλουν σε οποιοδήποτε από τα fax, που ακολουθούν (210 4287838 και 210 6664219) , συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη την ακόλουθη έντυπη αίτηση και δήλωσή τους, με όλα τα απαιτούμενα στοιχεία τους.
2. Επίσης οφείλουν να καταθέσουν στον τραπεζικό λογαριασμό του Συνδέσμου (ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 0560400300675 ΟΨΕΩΣ), το ποσό συμμετοχής των 10 ? .

«ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΑΤΡΑΧΑΝΘΡΩΠΩΝ
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΤΗΣ 3ης ΜΑΡΑΘΩΝΙΑΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗΣ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑΣ ΠΛΑΖ ΦΡΕΑΤΥΔΟΣ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΑΙΤΗΣΗ - ΔΗΛΩΣΗ
Του/Της ..................... του ........ και της ......., επάγγελμα ............., διεύθυνση κατοικίας ........ ................, τηλέφωνο .......... , e-mail..............
Ο/Η υπογράφων/ουσα την παρούσα αιτούμαι όπως με περιλάβετε στο ΑΓΗΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ, το οποίο θα διενεργήσει την 3η Μαραθώνια Νυχτερινή Λαμπαδηδρομία, στις 6-10-2012.
Δηλώνω υπεύθυνα ότι τυγχάνω δρομέας αποστάσεων, ευρίσκομαι σε άριστη κατάσταση υγείας, έχω διενεργήσει τους επιβεβλημένους για το άθλημα που ασκώ ιατρικούς ελέγχους και ότι συμμετέχω στην 3η ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ με ιδία αποκλειστικά ευθύνη, έχοντας πλήρη γνώση και αντίληψη των συνθηκών , δυσκολιών και κινδύνων, που συνδέονται με αυτήν και επομένως παραιτούμενος κάθε σχετικής αξίωσης για συμβάντα , που ενδεχομένως λάβουν χώρα κατά τη διάρκειά της, κατά της οργανωτικής επιτροπής και του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων. Δηλώνω ότι κατέθεσα το ποσό συμμετοχής μου στον υποδειχθέντα λογαριασμό του ΣΕΒ , στις ........, με αριθμό .........., ως χορηγία μου για τις ανάγκες και τα έξοδα οργάνωσης του Μαραθωνίου.
ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ....... 2012
Ο/Η ΑΙΤΩΝ/ΟΥΣΑ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝ/ΟΥΣΑ
.................»

Αν υπάρξουν αλλαγές θα ενημερωθείτε εγκαίρως. Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλ. του Συνδέσμου : 210 4287838 και με τον υπεύθυνο οργάνωσης κ. Κυριάκο Κόκκινο στο τηλ. 6973022722.

Όσοι εμπνέονται από το μήνυμα του ΑΓΗΜΑΤΟΣ καλούνται με χαρά να ενωθούν μαζί με τους ΟΥΚ, για να μεγαλώσουν τη δύναμη του Ελληνικού Φωτός!