Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.ΕΦ.Ε.Δ. ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ C.I.O.R. - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ 2012.



Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ έλαβε μέρος στο συνέδριο της Διασυμμαχικής Συνομοσπονδίας Εφέδρων Αξιωματικών του NATO ( C.I.O.R.) στην Λεπτοκαρυά που οργάνωσε η Α.Π.Ο.Ε.Α. της Ελληνικής Δημοκρατίας, σε συνεργασία με την C.I.O.R. και τον Οργανισμό για την Συνεργασία και την Ειρήνη ( P.f.P. ) με θέμα “ τον ρόλο του Έφεδρου Αξιωματικού “, απο 16 έως 21 Οκτωβρίου 2012.

Στην εκδήλωση η Π.Ο.Ε.ΕΦ.Ε.Δ. έλαβε μέρος με αντιπροσωπεία δυο εφέδρων αξιωματικών, μελών του Σ.Ε.Ε.Δ.Α.


Η ημερίδα ξεκίνησε με την διάλεξη του Προέδρου της Α.Π.Ο.Ε.Α, κ. Γρηγόριο Κωσταρά με θέμα: «Η ειρήνη ως σύμβολο της ζωής και της εργασίας των έφεδρων αξιωματικών». Στη συνέχεια έγινε παρουσίαση από έφεδρους αξιωματικούς των χωρών που συμμετείχαν σχετικά με τα συστήματα εφεδρείας των χωρών τους. Ακολούθησε η ομιλία του Πτέραρχου ε.α. Ιωάννη Ζούκα με θέμα την ασφάλεια και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια.


Ο κύκλος των ομιλητών έκλεισε με την παρουσίαση, του στρατιωτικού δικαστή ( και Εφέδρου Ανθυπολοχαγού ) Χρίστου Τσιαχρή σχετικά, με τον θεσμό των Έφεδρων Αξιωματικών στην χώρα μας. Την τελευταία μέρα έγινε η παρουσίαση των αποτελεσμάτων των ομάδων εργασίας. 


Κατά την διάρκεια του συνεδρίου έλαβαν χώρα μια σειρά από ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους της ευρύτερης περιοχής καθώς και μια επίδειξη Επ/ας Αρμάτων του Ελληνικού Στρατού στο πεδίο βολής αρμάτων Λιτόχωρου.

Στην εκδήλωση έλαβε μέρος και το ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ (Π.Κ.Ε.Ε.Υ.Ε) – ΚΙΛΚΙΣ με σταντ για την προώθηση των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και σχολείων που πραγματοποιούνται στο κέντρο.

ΠΗΓΗ : Π.Ο.Ε.ΕΦ.Ε.Δ.