Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Εκπαίδευση σε διάσωση σε ερείπια στην ΛΕΚ Πρέβεζας απο την Κ.ΟΜ.Α.Κ..

Εκπαίδευση σε διάσωση σε ερείπια στην ΛΕΚ Πρέβεζας απο την Κ.ΟΜ.Α.Κ.


Σχολείο εκπαίδευσης σε ερείπια παρακολούθησαν δύο στελέχη της ΕΔΟΠΑ της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας στην Αθήνα.

Σχολείο εκπαίδευσης σε ερείπια παρακολούθησαν δύο στελέχη της ΕΔΟΠΑ της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας στην Αθήνα.

Η εκπαίδευση περιελάμβανε:

Εκπαίδευση σε ερείπια μετά από σεισμό, τρόπους κινήσεων σε αυτά, μεθόδους διείσδυσης , απεγκλωβισμό ανθρώπων μέσα στα χαλάσματα.

Χρήση οπτικοακουστικών μηχανημάτων και εργαλείων για εντοπισμό εγκλωβισμένων, χρήση διασωστικών εργαλείων και χρήση φορείων υπό πραγματικές συνθήκες κατεδαφισμένων κτιρίων, πρώτες βοήθειες μέσα στα ερείπια, εκπαίδευση και εξοικείωση με τους διασωστικούς σκύλους Κ9.

Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις εκπαίδευσης της Κ.ΟΜ.Α.Κ. ( Κινητή Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών ) της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το Δ.Σ. της ΛΕΚ Ν. Πρέβεζας εκφράζει τις ευχαριστίες του στο Διοικητή και το προσωπικό της μονάδας. Επίσης ολόθερμες ευχαριστίες στον πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο της ΕΔΟΚ για την βοήθεια τους στην πραγματοποίηση της εκπαίδευσης.

ΠΗΓΗ : http://www.pamepreveza.gr/AllArticles/tabid/142/articleId/109539/Default.aspx