Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Eκπαίδευση από την ΛΕΦΕΔ προς τις εθελοντικές ομάδες της Θεσσαλονίκης.Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2015, στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης, εκπαίδευση από την ΛΕΦΕΔ προς τις εθελοντικές ομάδες της πόλης μας, στην χρήση χάρτη και πυξίδας. Η εκπαίδευση αυτή αποτελεί συνέχεια της θεωρητικής εκπαίδευσης που είχε γίνει στις 17 Δεκεμβρίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Αυτήν την φορά, οι εθελοντές είχαν την ευκαιρία να εφαρμόσουν στην πράξη, όσα έμαθαν στην θεωρία, να αναγνώσουν τον χάρτη, να βρουν τις συντεταγμένες που τους δόθηκαν πάνω στον χάρτη, να περπατήσουν στο δάσος βρίσκοντας στο έδαφος το σημείο που είδαν στον χάρτη, να «κόψουν» αζιμούθιο προς διάφορα χαρακτηριστικά σημεία που τους δίνονταν στην διαδρομή και πολλά ακόμη.
 Η εκπαίδευση διεξήχθει κανονικά, παρά το κρύο και την βροχή και η ικανοποίηση όλων ήταν εμφανής στα πρόσωπα όλων μας στο τέλος. Σκοπός μας είναι τέτοιες εκπαιδεύσεις να συνεχιστούν με σκοπό την καλύτερη συνεργασία όλων των εθελοντών.

ΠΗΓΗ- ΠΕΡ/ΡΑ :  http://lefed.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=306:2015-02-01-15-13-43&catid=5:fires&Itemid=11