Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

ΛΕΦΕΔ ΧΙΟΥ - Εκπαίδευση με αντικείμενό «Ασύμμετρες Απειλές».
Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της η ΛΕΦΕΔ ΧΙΟΥ πραγματοποίησε εκπαίδευση 2 ημερών με θέμα – αντικείμενο «Ασύμμετρες Απειλές».

Στο σύγχρονο Θέατρο Επιχειρήσεων οι Ασύμμετρες Απειλές θεωρούνται ως ένας από τους κύριους παράγοντες ισχύος και η αντιμετώπιση τους όσο αυτό είναι δυνατόν αποτελεί βασικό στόχο των Ενόπλων Δυνάμεων – Κυβερνήσεων των διαφόρων κρατών.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες την Κυριακή 2 Οκτ 2016 πραγματοποιήθηκε το πρώτο μέρος της παραπάνω εκπαίδευσης σε θεωρητικό επίπεδο περιλαμβάνοντας τις ενότητες:
- Ορισμοί και Στρατιωτική Ορολογία
- Μορφές - Μέσα - Αντιμετώπιση - Ρόλος
– Αποστολή ομάδος στην προσπάθεια αποτροπής – αντιμετώπισης μια ασύμμετρης απειλής σε τοπικό επίπεδο.Την Κυριακή 16 Οκτ 2016 πραγματοποιήθηκε το δεύτερο μέρος της εκπαίδευσης που περιλάμβανε πρακτική εξάσκηση στην αντιμετώπιση μιας υποτιθεμένης ασύμμετρης απειλής από τμήμα της ΛΕΦΕΔ επιπέδου ομάδας.
Ο στόχος που επιλέχτηκε ήταν ένας Ζωτικός Χώρος της νήσου, η καταστροφή του οποίου με συνθήκες ασύμμετρων απειλών θα επίφερε καίριο χτύπημα στην ομαλή λειτουργία της κοινωνικής ζωής του τόπου.
Εξετάστηκαν τα αντικείμενα :
- Αποστολή Ομάδας
- Οργάνωση Ομάδας - Τρόποι Ενεργείας (Αποτροπή απειλής – Φύλαξη στόχου)
- Επικοινωνίες - Αποκοπές Δρομολογίων - Δοκιμές Σχεδίων - Έλεγχος εισερχομένων – εξερχομένων από το στόχο
- Κανόνες Εμπλοκής με πιθανά σενάρια

ΠΗΓΗ :  http://kranosgr.blogspot.gr/2016/10/blog-post_528.html#more