Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΔΟΠΑ ΤΗΣ ΛΕΚ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΣΤΟΝ ΑΡΑΧΘΟ ΠΟΤΑΜΟ - δελτιο τύπου

Την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009 μέλη της Ειδικής Διασωστικής Ομάδας Πολλαπλών Αποστολών της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας, πραγματοποίησαν εκπαίδευση στον ποταμό Άραχθο.
Δεκαμελές ομάδα της ΕΔΟΠΑ , με ειδικό εξοπλισμό παρακολούθησε την ανωτέρω εκπαίδευση στα πλαίσια προγράμματος εκπαίδευσης.

Αντικείμενο της εκπαίδευσης ήταν η εξοικείωση των μελών της ΕΔΟΠΑ με το νερό του ποταμού, την κίνηση στο ποτάμι καθώς και την διέλευση του ποταμού με βάρκα ( Rafting). Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της ΕΔΟΠΑ με απώτερο σκοπό την χρησιμοποίηση του νέου εξοπλισμού που έχει παραλάβει η ΕΔΟΠΑ, εξοπλισμός που αφορά την δράση της ΕΔΟΠΑ σε ποτάμια, χείμαρρους και πλημμυρισμένες περιοχές.( Σωσίβια, Κράνη, Βάρκες).

Η εκπαίδευση, η οποία ήταν συνέχεια της Πιστοποίησης RESCUE3 της ΛΕΚ στην Δάσωση σε ορμητικά νερά και ποτάμια, πραγματοποιήθηκε από εκπαιδευτές της Trekking Hellas στις εγκαταστάσεις τους στην Γέφυρα της Πλάκας , περιελάμβανε και διάσχιση του ποταμού με βάρκα ( Rafting) στο φαράγγι του Αράχθου διάρκειας δύο ωρών και μήκους 9 χιλιομέτρων ποταμού.

Σκοπός της εκπαίδευσης είναι η έγκαιρη προετοιμασία και σωστή αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων (ποτάμια, χείμαρροι), ενόψει και της επερχόμενης χειμερινής περιόδου και η όσο δυνατόν μεγαλύτερη ετοιμότητα των μελών της ΕΔΟΠΑ.

Η ΛΕΚ εκφράζει τις ευχαριστίες στο προσωπικό και εκπαιδευτές της Trekking Hellas για την άψογη συμπεριφοράς τους και την άριστη συνεργασία μαζί μας.


Το Διοικητικό Συμβούλιο