Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας - "Καθαρίζουμε τα μνημεία μας- Ομορφαίνουμε την πόλη μας" .




Στο εθελοντικό καθαρισμό των τειχών του κάστρου Αγίου Γεωργίου προχώρησε η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας το διήμερο 8 & 9 Μαρτίου 2014. Σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας την 18η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και την υποστήριξη του Δήμου Πρέβεζας ολοκληρώθηκε ένα δύσκολο εγχείρημα όπως ο καθρισμός των τειχών του κάστρου και απο χώρος γύρω από αυτό.
Μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν ένα χρόνο με τον καθαρισμό των τειχών του κάστρου Αγίου Ανδρέα, συνεχίστηκε και φέτος με το σύνθημα : "Καθαρίζουμε τα μνημεία μας- Ομορφαίνουμε την πόλη μας".
Σε μια ομαδική συνεργασία της ΛΕΚ Ν.Πρέβεζας και των υπηρεσιών : Περιφερεικαή Ενότητα Πρέβεζας, 18η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων , Δήμος Πρέβεζα και 8ο ΤΥΠ (στρατός) πραγματοποιήθηκε ο καθαρισμός του μνημείου δίνοντας στο ίδιο το μνημείο και στην περιοχή ένα ιδιαίτερο τόνο.
Στην προσπάθεια αυτή συμμετείχαν 18 συνολικά μέλη της ΛΕΚ , συνεργείο με γερανό που είχε μεριμνήσει ο Δήμος να παραστουν για την απομάκρυνση των δέντρων πάνω στα τείχη , προσωπικό του 8ου ΤΥΠ , ιδιώτες που βοήθησαν στον καθρισμό των δέντρων.
Ευχάριστη έρκπληξη η παρουσία του πρώην διοικητή κου Μητροκώστα Φώτιου ο οποίος συμμετείχε και στον καθαρισμό. Καθώς και την δεύτερη μέρα η παρουσία μελών του Πολιτιστικού συλλόγου Πρέβεζα με επικεφασλής την πρόεδρο , οι οποίες μερίμνησαν για την "διοικητική μέριμνα" των μελών προσφέροντας καφέ και πίτες..
Στον καθαρισμό παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κος Στράτος Ιωάννου, ο αντιδήμαρχος Πρέβεζας κος Ευάγγελος Ροπόκης και ο Θεματικός περιφερειακός σύμουλος σε θέματα πολιτισμού κος Νίκος Ανατολιωτάκης και οι οποίοι εξέφρασαν τις ευχαριστίες τοπυς προς τα μελη της ΛΕΚ για την προσπάθεια τους.
Ιδιαίτερη τιμή αποτέλεσε για την ΛΕΚ ο καθαρισμός του μνημείου πεσόντων του 15ου Συντάγματος το οποίο βρίσκετε στο χώρο του κάστρου.














ΠΗΓΗ - ΠΕΡ/ΡΑ : http://rescuecommando.blogspot.gr/2014/03/blog-post_10.html