Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Δραστηριότητες της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας.


Επιχείρηση απεγκλωβισμού 3 ατόμων. 




Σε επιχείρηση απεγκλωβισμού τρίων ατόμων από απόκρημνη βραχώδη ακτή στο Αλωνάκι Φαναρίου κλήθηκε να συμμετάσχει η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας με την ΕΔΟΠΑ την Μ. Τετάρτη 16 Απριλίου 2014 γύρω στις 17.30 μετά από κλήση του λιμεναρχείου , καθώς οι εγκλωβισμένοι είχαν βγει με την βάρκα για ψάρεμα και λόγω του έντονου αέρα που επικράτησε στην περιοχή κατέληξαν σε βραχώδη απόκρημνη περιοχή πριν τον όρμο Αλωνάκι Φαναρίου.
Η ΛΕΚ/ΕΔΟΠΑ συμμετείχε με 5μελής ομάδα και συνέδραμε την προσπάθεια της ΕΜΑΚ Ιωαννίνων και της Π.Υ. Πάργας ,.
Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από την στεριά λόγω της ύπαρξης αβαθή νερών στην περιοχή και έντονο κυματισμού που δεν επέτρεπε την προσέγγιση σκάφος από την θάλασσα. Τα τρία άτομα απεγκλωβίστηκαν με σχοινιά από ύψους περίπου 100 μέτρων και στην συνέχεια μεταφέρθηκαν στο ΚΥ Καναλακίου για τυχόν παροχή Α βοηθειών.





 Εκπαίδευση αυτοδυτών.



Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σχολείο Αυτοδυτών που διοργάνωσε η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας σε συνεργασία με το Posidon Diving στην Ηγουμενίτσα. Τρία νέα μέλη της ΛΕΚ / ΕΔΟΠΑ ολοκλήρωσαν την εκπαίδευση τους με σκοπό την στελέχωση της Ομάδας Υγρού Στοιχείου της ΛΕΚ... Οι νέοι αυτοδύτες παρακολούθησαν την εκπαίδευση , η οποία πραγματοποιήθηκε σε Πρέβεζα (Κανάλι) , Ηγουμενίτσα και Σύβοτα, με ιδιαίτερη προσχοχή καθώς και τις υποδείξεις από τον εκπαιδευτή του καταδυτικού κέντρου κο Δήμο Γεώργιο.
Οι νέοι αυτοδύτες είναι οι Ακοβιτώτης Κωνσταντίνος, Νάκκας Γεώργιος και Ιωάνου Παναγιώτης, Τους ευχόμαστε καλές βουτιές.











 

ΠΗΓΗ : http://rescuecommando.blogspot.gr