Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

ΕΙΚΟΣΤΟ ΕΝΑΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΦΕΔΡΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ.






Το Εικοστό Ένατο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων, πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία την Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014. Σ’ αυτό συμμετείχαν οι 150 εκλεγμένοι Αντιπρόσωποι των Παραρτημάτων Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας, Πάφου, Αμμοχώστου, Κερύνειας, Μόρφου και του Εθελοντικού Τμήματος Εκτάκτων Αναγκών.
Κατά την εναρκτήρια τελετή ανεγνώσθη χαιρετισμός της Α. Ε. του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, από το Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Άμυνας κ. Χρίστο Μαληκκίδη. Στο χαιρετισμό του, ο Εξοχότατος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας απέτισε φόρο τιμής σε όλους εκείνους που με αυτοθυσία και αγάπη για τον τόπο πρόσφεραν τη ζωή τους στα πεδία των μαχών, υπερασπιζόμενοι την ανεξαρτησία κι ελευθερία της πατρίδας μας. Εξέφρασε τις θερμές και ειλικρινείς ευχαριστίες του για τις πολύτιμες υπηρεσίες του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων στην άμυνα της Κύπρου, διαβεβαιώνοντας πως θα παραμείνει συμπαραστάτης στο υψηλό έργο που επιτελεί.
Ακολούθως, η ανώτατη διάκριση των Τευκριδών απονεμήθηκε στην 35 Μοίρα Καταδρομών, ως αναγνώριση της εξαίρετης επί σαράντα έτη προσφοράς της στους αγώνες του κυπριακού ελληνισμού, ως παραδοχή κι επιδοκιμασία της αρετής, της ανδρείας και προσήλωσης των ανδρών της στις διαχρονικές αξίες των Ελλήνων, ως ελάχιστο δείγμα της βαθιάς ευγνωμοσύνης όλων των Κυπρίων εφέδρων καταδρομέων στους αθάνατους νεκρούς της.
Με την παρουσία τους τίμησαν την εναρκτήρια τελετή εκπρόσωποι της πολιτειακής, της πολιτικής και θρησκευτικής ηγεσίας. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Λευκωσίας κι έφεδρος καταδρομέας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης. Το Συνέδριο τίμησαν εξάλλου με την παρουσία τους πρόεδροι δημοτικών αρχών, ο Αρχηγός ΓΕΕΦ, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λευκωσίας,  ο Διοικητής της 4ης Ταξιαρχίας, ο Διοικητής Καταδρομών με το επιτελείο του, εκπρόσωπος της ΕΛΔΥΚ, το επιτελείο της 35 Μοίρας Καταδρομών, φίλοι κι εκτιμητές του έργου του Συνδέσμου.
Στις εργασίες του Συνεδρίου εγκρίθηκαν τα Πεπραγμένα και οι Λογαριασμοί Χρήσης της παρελθούσας περιόδου. Ακολούθησε ανάλυση κι επικύρωση του οργανωτικού κι αναπτυξιακού προγράμματος που εκπονήθηκε από την ομάδα προγραμματισμού και μελετών και οριοθετήθηκαν οι άξονες της μεσοπρόθεσμης πολιτικής του Συνδέσμου.
Τέλος, στις προβλεπόμενες αρχαιρεσίες που ακολούθησαν, αναδείχθηκαν τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και της Εφορείας των αρίστων.

ΠΗΓΗ : http://psek.org/index.php?option=com_content&view=article&id=657:2014-03-28-18-09-28&catid=35:2010-02-03-17-37-00&Itemid=79