Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Συμμετοχή της Λ.Εφ.Ε.Δ. Χίου με μέλη της Π.Ο.Ε.Εφ.Ε.Δ. στην πυρασφάλεια του ρουκετοπόλεμου.



Η Λ.Εφ.Ε.Δ. Χίου όπως πέρσι έτσι και φέτος συμμετείχε στον σχεδιασμό της αντιπυρικής προστασίας της Π.Υ. Χίου του διεθνώς φημισμένου εθίμου του νησιού μας του Ρουκετοπολέμου.


Δεύτερη ομάδα σε διαφορετικό σημείο.
Η ομάδα μας ήταν συγκεντρωμένη στην περιοχή του Αγίου Μακαρίου,δεν χρειάστηκε ευτυχώς να βοηθήσουμε σε συμβάν πυρκαγιάς μιας και φέτος τα συμβάντα ήταν ελάχιστα και μικρά,συνέπεια του εξαιρετικού σχεδιασμού της Π.Υ. Χίου και των κλιματολογικών συνθηκών.


Προετοιμασία υλικών(ομαδικού φαρμακείου,γυλέκων κλπ)
Έτσι η ομάδα μας συνέδραμε κυρίως στην βοήθεια της διαχείρισης της κυκλοφορίας και βοήθειας των εκατοντάδων επισκεπτών που φέτος ήταν περισσότεροι από κάθε άλλη φορά με συνέπεια να υπάρχει δυσκολία στην κυκλοφορία και στην διαχείριση του κόσμου.


 
Βοήθεια στη διαχείριση της κυκλοφορίας και του κόσμου μετά την Ανάσταση και την αποχώρηση κόσμου και αυτοκινήτων.


Βοήθεια στη διαχείριση της κυκλοφορίας και του κόσμου μετά την Ανάσταση και την αποχώρηση κόσμου και αυτοκινήτων.

Φέτος για εμάς ήταν ξεχωριστή αυτή η δραστηριότητα διότι μαζί με την δική μας πενταμελή ομάδα είχαμε τέσσερα μέλη από το σωματείο Σ.Σ.Α.Ε. μέλος της Ομοσπονδίας μας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (Π.Ο.Ε.Εφ.Ε.Δ.) όπου αν και με έδρα την Αττική στην δύσκολη συγκυρία και οικονομική αλλά και των αυξημένων οικογενειακών υποχρεώσεων της ημέρας,άφησαν τις οικογένειες τους,ταξίδεψαν μέχρι την ακριτική μας Χίο με σκοπό να συνδράμουν στην προσπάθειά μας και να περάσουν το Άγιο Πάσχα μαζί με τους εφέδρους του νησιού μας.


Το βάπτισμα του πυρός

Μάλιστα οι φίλοι ρουκετατζίδες τους έκαναν το "βάπτισμα του Πυρός"μιας και τους έβαλαν να βάλουν έναντι της απέναντι ενορίας (σύμφωνα με το έθιμο) με πολύ καλή μάλιστα βολή κάτι που βέβαια δεν μας προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση.



...στο "ΚΔΠ" στους ρουκετοσύρτες


Έτσι για εμάς φέτος η ομάδα που ήταν στον Ρουκετοπόλεμο ως Πυρασφάλεια δεν ήταν μόνο της Λ.Εφ.Ε.Δ. Χίου αλλά της Π.Ο.Ε.Εφ.Ε.Δ. κάτι που ευχόμαστε να γίνει και του χρόνου με περισσότερα ακόμα μέλη,από περισσότερα σωματεία της Ομοσπονδίας και γιατί όχι να συνδυαστεί και με μια Πανελλήνια άσκηση τις επόμενες μέρες της Π.Ο.Ε.Ε.φ.Ε.Δ. για πρώτη φορά σε ακριτικό νησί της χώρας μας.


Μία από τις χιλιάδες πανέμορφες εντυπωσιακές εικόνεςτου εθίμου του Ρουκετοπολέμου που γίνεται κάθε χρόνο στη Χίο.

(Ευχαριστούμε τον Δημήτρη.Βουδούρη και Γ.Στείρο για τις φωτογραφίες τους)
ΠΗΓΗ: http://lefed-chios.blogspot.gr/2014/04/blog-post_21.html?m=1