Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Λ.ΕΦ.Ε.Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΑΜΣ-"Ιερος λόχος" 2010Β.Στις 8 και 9 Οκτωβρίου του 2010 πραγματοποιήθηκε η ΤΑΜΣ-"Ιερος λόχος" 2010Β στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας. Η συγκεκριμένη άσκηση αφορά την πρακτική εκπαίδευση στις αμφίβιες επιχειρήσεις, καταδρομικές και μή, οι οποίες είναι το πλέον πιθανό ότι θα απασχολήσουν τις Ελληνικές ΕΔ και τον Έλληνα έφεδρο οπλίτη. Η συγκεκριμένη εκπαιδευτική δραστηριότητα καθιερώθηκε από την Λ.ΕΦ.Ε.Δ. Θεσσαλονίκης πιά επί εξαμηνιαίας βάσης.
Από το βράδυ της Παρασκευής είχε φτάσει στην περιοχή κλιμάκιο μελών της Λ.ΕΦ.Ε.Δ. που ήταν επιφορτισμένο με την μεταφορά υλικών και λέμβων όπως και με την δημιουργία και οργάνωση χώρου στρατοπεδίας. Η άσκηση ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου με την άφιξη του κυρίως όγκου των εκπαιδευόμενων τμημάτων. Το διάστημα από το μεσημέρι έως το σούρουπο καταναλώθηκε στην προετοιμασία των ατομικών υλικών των εκπαιδευομένων, στην εκμάθηση τακτικών διάσωσης και επανάκτησης εντός της λέμβου ατόμου που πιθανώς να έχει βρεθεί στο νερό καθώς και κατασκευή λεπτομερούς αμμοδώχου.
Το σενάριο της άσκησης αφορούσε την καταδρομική ενέργεια σε γέφυρα επί κεντρικού οδικού άξονα από καταδρομικό αμφίβιο τμήμα που χρησιμοποίησε ελαστικές λέμβους για την προσέγγιση – διαφυγή του.
Η άσκηση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία.
Κατά πάγια τακτική των Λ.ΕΦ.Ε.Δ. στην άσκηση έλαβαν μέρος και μέλη άλλων οργανώσεων έφεδρων πράγμα που τιμά και τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες.