Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

ΠAΓKYΠPIOΣ ΣYNΔEΣMOΣ EΦEΔPΩN ΠYPOBOΛIKOY - Συνάντηση των προέδρων των Συνδέσμων Εφέδρων με Αρχηγό ΓΕΕΦ.



Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012, στο γραφείο του Αρχηγού ΓΕΕΦ στη Λευκωσία, συνάντηση των προέδρων των Συνδέσμων Εφέδρων  Καταδρομών, Τεθωρακισμένων, Στρατονομίας, Μηχανικού  και Πυροβολικού με τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Στυλιανό Νάση, στη παρουσία του Υπαρχηγού της Δύναμης Αντιστράτηγου Ανδρέα Πετρίδη καθώς και επιτελών του ΓΕΕΦ αρμοδίων στα θέματα επιστράτευσης. 


Η συνάντηση διήρκησε δύο περίπου ώρες και κατά τη διάρκεια της αναλύθηκε και επεξηγήθηκε ο σχεδιασμός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς για καλύτερη αξιοποίηση της Εφεδρείας της Εθνικής Φρουράς και την ενίσχυση της συνεισφοράς των Εφέδρων στο αξιόμαχο της Δύναμης.


Αντικειμενικός και κύριος σκοπός του Αρχηγού και της Ηγεσίας της Δύναμης αποτελεί η ενίσχυσης της πολεμικής ικανότητας των εφέδρων μέσω της ενίσχυσης της εκπαίδευσης και των στρατιωτικών τους ικανοτήτων.


Η αλλαγή στον τρόπο και το χρόνο παρουσίασης των έφεδρων στις μονάδες της Εθνικής Φρουράς  αποσκοπεί κατά κύριο λόγο στην εντατικοποίηση της εκπαίδευσης και κατά συνέπεια στην αύξηση  της πολεμικής ικανότητας των μονάδων στις οποίες υπηρετούν και δεν έχει επιβληθεί για οποιουσδήποτε άλλους λόγους, ( συμπλήρωση πιθανών κενών στην υπηρεσία κλπ.) όπως κακώς αφήνεται να νοηθεί σε αριθμό παρεμβάσεων στο ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης.


Καλούμε τους εφέδρους να αντικρύσουν με θετικό πνεύμα την όλη προσπάθεια και να συνδράμουν αποφεύγοντας τις αντιδράσεις.


Είμαστε βέβαιοι ότι η Ηγεσία της Δύναμης είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει και να επιλύσει τις οποιεσδήποτε αντικειμενικές δυσκολίες που πιθανόν να προκύψουν από το νέο σύστημα επιστράτευσης.


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου μας είναι στη διάθεση των Εφέδρων του Πυροβολικού, να ακούσει, να συζητήσει  και να μεταφέρει εισηγήσεις των εφέδρων μας στον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, με στόχο να καταστήσει το νέο σχεδιασμό ακόμα πιο λειτουργικό και αποδοτικό. Για το σκοπό αυτό προγραμματίζουμε αριθμό ενημερωτικών συγκεντρώσεων στο οίκημα του Συνδέσμου, ώστε να γίνει η ενημέρωση των Εφέδρων του Πυροβολικού για το νέο σύστημα επιστράτευσης και ταυτόχρονα να ακουστούν απόψεις για το όλο θέμα. 


ΠΗΓΗ : http://www.pyrovolitis.org.cy/cyprus/nd-synanthsh-twn-proedrwn-twn-syndesmwn-efedrwn-me-arxhgo-geef-488