Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Πρέβεζας - Άσκηση " ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥ".




Το pamepreveza.gr βρέθηκε δίπλα στα μέλη της ΛΕΚ και κατέγραψε στιγμές από την εκπαίδευση
Στα πλαίσια του προγράμματος εκπαίδευσης της ΕΔΟΠΑ της ΛΕΚ (Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων) Πρέβεζας πραγματοποιήθηκε άσκηση εκπαίδευσης με αντικείμενο ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥ.
Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή του ΚΟΥΚΟΥ και περιλάμβανε Έρευνα , Εντοπισμό και νυχτερινή επιχείρηση διάσωσης με ανέλκυση φορείου από δύσβατη περιοχή.
Η εκπαίδευση και το σενάριο αντιμετωπίστηκαν ως πραγματικό συμβάν με ετοιμότητα της Ομάδας σε 4ωρη επιφυλακή, συμμετοχή της ομάδας στο συμβάν με έλευση των μελών της στα γραφεία, την απαραίτητη ενημέρωση - παραλαβή υλικών για την μεταφορά τους στην περιοχή έρευνας.
Στον τόπο της έρευνας πραγματοποιήθηκε πορεία 10 χιλιομέτρων για ανεύρεση του σημείου του ατυχήματος και στην συνέχεια εντοπισμός και επιχείρηση διάσωσης και ανάσυρση του τραυματία από ιδιαίτερα δύσβατη περιοχή.
Στην άσκηση συμμετείχαν 12 μέλη της ΕΔΟΠΑ.
Το pamepreveza.gr βρέθηκε δίπλα στα μέλη της ΛΕΚ και κατέγραψε στιγμές από την εκπαίδευση.
Πραγματικά και για εμάς ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία ενώ καταβάλαμε κάθε προσπάθεια έτσι ώστε να σας την παρουσιάσουμε σε ένα ολιγόλεπτο video που ακολουθεί.
Επίσης ζήσαμε από κοντά την άσκηση και τις προσπάθειες των μελών της ΛΕΚ έτσι ώστε να την ολοκληρώσουν με επιτυχία και αυτό που μπορούμε να πούμε μετά απολύτου βεβαιότητας είναι ότι το έργο που προσφέρουν αλλά και η εκπαίδευση που έχουν τα μέλη της Λέσχης αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια.
Οι Πρεβεζάνοι πρέπει να είναι περήφανοι που έχουν «δίπλα» τους την ΛΕΚ Πρέβεζας…

Δείτε το video που ακολουθεί…



ΠΗΓΗ : http://www.pamepreveza.gr/News/AllArticles/tabid/142/articleId/65991/----VIDEO.aspx#Images