Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Στην 5η Πανελλήνια Διασωστική Άσκηση η Λ.Ε.Κ. Ν. Πρέβεζας.



Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας (Λ.Ε.Κ.) με την Ειδική Διασωστική Ομάδα Πολλαπλών Αποστολών (Ε.Δ.Ο.Π.Α) στα πλαίσια των συνεχών εκπαιδεύσεων της και στην συνεργασία της με εθελοντικές οργανώσεις, συμμετείχε στην 5η Πανελλήνια Διασωστική άσκηση που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 17,18 - 19 Μαίου 2013 στον Άγιου Ανδρέα , στην περιοχή του Νέου Βουτζά στην Αττική.

Σκοπός της άσκησης ήταν να γίνει ένα όσο το δυνατόν ρεαλιστικό σενάριο αστικής διάσωσης τροχαίου, ορεινής διάσωσης με χρήση ορειβατικού εξοπλισμού και δασικής πυροπροστασίας - πυρόσβεσης με τη συνεργασία διάφορων διασωστικών ομάδων.

Την άσκηση διοργάνωσαν η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων (Ε.Δ.Ο.Κ.) και το Πυροσβεστικό Εθελοντικό Σώμα Νέας Μάκρης οι οποίοι και προσκάλεσαν επίσημα την ΛΕΚ Ν. Πρέβεζας.


Η άσκηση περιελάμβανε 5 πιθανά σενάρια ατυχημάτων και για κάθε σενάριο χωριστά γίνονταν και η κατάλληλη προεργασία από συγκεκριμένες ομάδες εθελοντών. Πιο συγκεκριμένα υλοποιήθηκαν σενάρια Δασοπυρόσβεσης με παρουσία αξιωματικών της Π.Υ. Νέας Μάκρης , ορειβατικού ατυχήματος, αστικού ατυχήματος τροχαίου , σενάριο προσανατολισμού και νυχτερινή πορεία έρευνας 10 χιλιομέτρων.

Η ΕΔΟΠΑ συμμετείχε ενεργά στα περισσότερα σενάρια και ανέλαβε να υλοποιήσει το σενάριο του ορειβατικού ατυχήματος μαζί με τους εθελοντές της Εθελοντική Δύναμης ΓΑΙΑΣ Μάνης και κατάφερε να αποσπάσει τα συνχαρητήρια όλων των συμμετασχόντων για την οργάνωση της και την εν γένει συμπεριφορά των μελών της στην διάρκεια της άσκησης.

Στην 5η Πανελλήνια άσκηση εθελοντικών ομάδων συμμετείχαν:

• Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων
• Πυροσβεστικό Εθελοντικό Σώμα Νέας Μάκρης
• Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Νέας Φιλαδέλφιας
• Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Μαρκόπουλο-Κουβαρά
• Ο.Δ.Α.Κ ( Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης)
• Ειδική Διασωστική Ομάδα Πολλαπλών Αποστολών της ΛΕΚ Ν. Πρέβεζας
• Εθελοντική Δύναμη "ΓΑΙΑ" Μάνης
• Ε.Ο.Π. Περιστερίου
• TEFLON CLUB


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας εκφράζει τις ευχαριστίες του στις διοικήσεις των ΕΔΟΚ και Πυροσβεστικού Εθελοντικού Σώματος Νέας Μάκρης για την άψογη φιλοξενία και συμπεριφορά τους στην ομάδα της ΕΔΟΠΑ που συμμετείχε στην άσκηση. Επίσης εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τον Δήμαρχο Πρέβεζας κον Χρήστο Μπαίλη καθώς και στον Αντιδήμαρχο Ευάγγελο Ροπόκη για την βοήθεια τους, ώστε να συμμετάσχει η ΛΕΚ Ν. Πρέβεζας στην συγκεκριμένη άσκηση.