Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Λ.ΕΦ.Ε.Δ. - ΠΑΡΑΤΗΜΑ ΚΟΖΑΝΗΣ - ΑΜΦΙΒΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.






Με επιτυχία ολοκληρώθηκε μία ακόμα άσκηση στη λίμνη Πολυφύτου στην Κοζάνη, για τα μέλη των ΛΕΦΕΔ.
Η άσκηση ξεκίνησε Σάββατο μεσημέρι με έκδοση διαταγής επί αμμοδόχου, εκπαίδευση περιπόλων, CQB και νυχτερινή κρούση που κράτησε καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας.
Το ξημέρωμα της Κυριακής με άπαντες κουρασμένους αλλά ακόμα ορεξάτους έγινε απενημέρωση και στη συνέχεια απεγκατάσταση και αποχώρηση από το χώρο.
Κατά τη διάρκεια της ασκήσεως τα νεότερα μέλη είχαν την ευκαιρία να επιβιβαστούν στα δύο φουσκωτά της ΛΕΦΕΔ και να εξασκηθούν σε βασικούς κανόνες επί των λέμβων.
Υπήρξε πολύ κουπί και κούραση, αλλά και βουτιές στη λίμνη μετά από εσκεμμένες ανατροπές των λέμβων, ώστε να υπάρξει εκπαίδευση στην επαναφορά τους.
Τα παλαιότερα μέλη ξεσκόνισαν τις γνώσεις τους και ήρθαν σε επαφή και πάλι με τις λέμβους, ένα σημαντικότατο εργαλείο στα χέρια των ενόπλων δυνάμεων.
Εμείς ως παράρτημα Κοζάνης συμμετείχαμε με ομάδα 8 ατόμων στην άσκηση όπου και μας δόθηκε η ευκαιρία να γνωριστούμε καλύτερα με τους συναδέλφους μας από άλλα παραρτήματα.
Τα αντικείμενα απαιτητικά αλλά απόλυτα χρήσιμα, ήταν η ευκαιρία μας να συνεργαστούμε και να εξασκηθούμε όλοι μαζί..
Το σαββατοκύριακο όμως πέρασε γρήγορα και τώρα θα περιμένουμε με ανυπομονησία την επόμενη προγραμματισμένη μας εκπαίδευση.