Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Λ.Εφ.Ε.Δ. Χίου - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΟΡΕΙΝΟΥ.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ Π.Υ. ΧΙΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ 

Στις 28 Απριλίου 2013 πραγματοποιήθηκε στη Π.Υ. Χίου εκπαίδευση της Λ.Εφ.Ε.Δ. Χίου μαζί με άλλες εθελοντικές ομάδες.


Αρχικά η εκπαίδευση περιελάμβανε θεωρητικό μάθημα σε θέματα δασοπυρόσβεσης και το δεύτερο κομμάτι της εκπαίδευσης περιελάμβανε πρακτική εκπαίδευση στα πυροσβεστικά οχήματα και τη χρήση πυροσβεστικών εργαλείων.

Είναι η 5η κατά σειρά εκπαιδευτική δραστηριότητα που γίνεται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου προς τις εθελοντικές ομάδες και με την ευκαιρία αυτή θέλουμε να ευχαριστούμε από καρδιάς τον Διοικητή κ. Ι. Αρχοντάκη και το προσωπικό της Π.Υ. Χίου, που μας εκπαίδευσαν ώστε να ανταποκριθούμε αν ποτέ χρειαστεί ακόμα πιο αποτελεσματικά και με περισσότερη ασφάλεια.

ΠΟΡΕΙΑ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΦΕΔ ΧΙΟΥ 

Η Λ.Εφ.Ε.Δ. Χίου πραγματοποίησε στις 15 Μαΐου 2013 τη πρώτη πεζή περιπολία για την αντιπυρική περίοδο του 2013.Η περιπολία είχε διάρκεια 4 ωρών καλύπτοντας τη πυκνόφυτη δασική περιοχή μεταξύ Σκλαβιών και Θολοποταμιου-Αγ.Γιώργη.

Στο πλαίσιο των πορειών/δράσεων που πραγματοποιούνται όλο το χρόνο για εκπαιδευτικούς λόγους, την αντιπυρική περίοδο οι πορείες θα πραγματοποιούνται σε μη γνωστοποιημένες ημέρες και ώρες κατόπιν συνεννοήσεως με την Π.Υ. Χίου σε συγκεκριμένες περιοχές αυξημένου κινδύνου για πυρκαγιά, για λόγους πυρασφαλείας.


ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΡΡΙΧΗΣΗΣ-Β΄ΜΕΡΟΣ

Στις 14 Απριλίου 2013, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη εκπαιδευτική δραστηριότητα τεχνικών καταρρίχησης υπο τις οδηγίες του κ. Α. Βορριά στη περιοχή του Λατομίου.


Πραγματοποιήθηκε σε δυο επίπεδα, το ενα λίγων μέτρων με μικρή κλίση και το αλλο υψηλότερο και κάθετο άλλα και με αρνητική κλίση.


Συνδρομή της Λ.Εφ.Ε.Δ. Χίου στο έργο της Πυροσβεστικής κατά την διάρκεια του ρουκετοπολέμου,το Μ.Σάββατο. 

Ομάδα της ΛΕΦΕΔ Χίου κατά την διάρκεια του παραδοσιακού ρουκετοπόλεμου στο Βροντάδο, επάνδρωσε όχημα της ΠΥ Χίου, καθώς επίσης και πεζοπόρο τμήμα πυρόσβεσης πλήρης συνθέσεως όπου και συμμετείχαν ενεργά στις δράσεις πυρασφάλειας και πυρόσβεσης.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα μέλη μας που μακριά από τα σπίτια τους και τους οικείους τους την ώρα της Αναστάσιμης ακολουθίας συνέδραμαν στην ασφαλή διεξαγωγή του τοπικού μας εθίμου.

ΠΗΓΗ : http://lefed-chios.blogspot.gr